Powitalnia - witam i pytam werzaba - Sob Mar 16, 2013 19:33 : Temat postu: witam i pytam
Witam wszystkich serdecznie
na dzień dzisiejszy podjąłem decyzję że moim kolejnym motocyklem będzie właśnie NTV
Rozpocząłem badanie tematu i pojawiła się u mnie jedna wątpliwość, mianowicie jak odróżnić konkretne modele. Wyczytałem a i się domyślam że różnic jest pewnie bardzo wiele ale może jesteście w stanie mi powiedzieć jak odróżnić te modele tak na pierwszy rzut oka. czy dobrze rozkminiam że revere (wersja ma 60 KM) i kierownicę aluminiową, produkcja w rocznikach do 88-92
modele po 93 mają mniejszą moc (57 KM) stalową kierownicę, czarne felgi, symetryczne wskaźniki)
po 95 roku jest dłuższy wydech
Czy może jeszcze jakieś konkrety widoczne na pierwszy rzut oka
Czy dobrze doczytałem że w zasadzie modele po 91 roku są lepiej dopracowane?
Poradzcie specjaliści Alan - Sob Mar 16, 2013 21:32 :
werzaba napisał/a:
Czy dobrze doczytałem że w zasadzie modele po 91 roku są lepiej dopracowane?
Różnice godne uwagi są głównie między rocznikiem 88, a późniejszymi. Revere ma też dłuższą jedynkę niż późniejsze NTV. Poza tym różnice są kosmetyczne (zegary, kolory, wydech).
Moc o ile mi wiadomo jest taka sama 57km we wszystkich, oczywiście poza zablokowanymi. walus - Nie Mar 17, 2013 09:45 :
Witam na forum . Scotty_ - Nie Mar 17, 2013 19:56 :
Witaj we właściwym miejscu!
Najważniejsze różnice "na pierwszy rzut oka" wymieniłeś. Reszta jest detalami, np niektórzy użytkownicy NTV mówią, że w Reverkach skrzynia lepiej chodzi, łatwiej znaleźć luz itp. Poczytaj w wątku dotyczącym różnic NTV i Reveremrok31337 - Nie Mar 17, 2013 19:59 :
Witaj
Ja polecam oczywiście jeszcze lekturę
http://chudzikj.republika.pl/NTV650Revere.htmKillu - Sro Mar 20, 2013 15:45 :
Cześć!
Powiedz może do czego masz wykorzystywać tę NTV, to doradzimy w jaki rocznik mierzyć A może będzie to zupełnie obojętne