Forum Honda NTV

Ogólne - Kto już rozpoczął sezon ??

Puzon - Sob Mar 02, 2013 20:24
: Temat postu: Kto już rozpoczął sezon ??
Ja się już pochwalę, że pierwsze kilometry nawinąłem :mrgreen: BYła to bardzo krótka przejażdżka , dosłownie z 15 minut w tempie spacerowym :lol: ale to było wspaniałe 15 minut :cool: W poniedziałek serwis i przygotowanie do sezonu Devi :mrgreen: a u was jak postępy??
gordon110 - Sob Mar 02, 2013 22:33
:
również dziś przeleciałem 30km i tak samo w przyszłym tygodniu odstawiam moto na regulację , w przyszły weekend pozostałem pierdoły ( przegląd i oleje ) i w drogę :D
goldi87 - Sob Mar 02, 2013 23:26
:
dzisiaj najechane 130 km :D przedwczoraj jakieś 30-40 km. :D Przedwczoraj na starym moto a dzisiaj kupiłem devi no i właśnie nim wracałem do domu, na razie stoi u kolegi na serwisie, ale w przyszłym tygodniu go odbieram.
abrekenezar - Nie Mar 03, 2013 00:06
:
Dzisiaj(tzn. 3 marca w sobotę) z rana wymieniono oleje, wykonano przeglądy i w drogę sru!!! Około 65 km zrobione+pyszna, ciepła kawa na "łorlenie" zaliczona. Przeszczęśliwy jestem!!! :mrgreen:
DorDaw - Nie Mar 03, 2013 00:17
:
A ja mam jeszcze śnieg na podwórku :cry: :cry: :cry:
sladek - Nie Mar 03, 2013 01:20
:
Mój niebieski, pędzony łańcuchem, osiołek ma za sobą już 240 km.
Chyba w czwartek zrobiłem pierwszą rundkę po Warszawie w poszukiwaniu upatrzonych spodni.

Dziś postanowiłem przetestować cichy i zrobić sobie, zwykłą, ordynarną wycieczkę.
Wyszło tego prawie 200 KM. Pokręciłem się po okolicy i objechałem Kampinos.
Temperatura od 3 do 5 stopni.
Tylko lekko zamarzłem na koniec wycieczki.
Było zajebiście.
Na trasie spotkałem tylko jeden bike - i o dziwo był to też DL :)
Widocznie osiołki lubią taką pogodę :twisted:

Gdzieś pod Wyszogrodem:)

Tomek7120 - Nie Mar 03, 2013 07:35
:
A mnie od asfaltu dzieli 700 metrów błota :mad: :mad: uroki mieszkania na wsi :???:
ZOOL - Nie Mar 03, 2013 08:57
:
Jeszcze się nie skończył sezon narciarski :mrgreen:
Tomek7120 - Nie Mar 03, 2013 09:59
:
U nas już koniec stok zamkneli w czwartek :cry: byłem ostatnim który nim zjechał :lol:
killer - Nie Mar 03, 2013 11:03
: Temat postu: rozpoczecie sezonu ? cały rok!
Witam,może się trochę przechwalam (aczkolwiek ja tak nie uważam) ale w miarę możliwości w trakcie panujacej zimy zapraszam na teneryfę wypożyczyć motocykl i sru po wyspie (trening zimowy w letnich warunkach ;) ).Przyjemne z pożytecznym.Czasami trochę wieje a w tym tygodniu ma przyjsc ulewa ale nic to. Na bank będziecie zadowoleni :lol:
Pozdrawiam wszystkich .
ADNAW - Nie Mar 03, 2013 11:35
:
A ja sobie wczoraj polatałam już i było pięknie ech w zasadzie jeżdziłam cały dzień ,nie ma to jak pełny bak i sucha droga a po drodze zaledwie dwa moto i ludzie jacyś tacy zdziwieni heheh :mrgreen:
BeerBefore - Nie Mar 03, 2013 11:48
:
Wczoraj (sob) zachęcony słonkiem przebudziłem moją Viktorię.
K...a, jak ja kocham ten dźwięk! :D

Wyskoczyłem wreszcie na małą rundkę (dość lekko ubrany) i... wróciłem po 2-3h (ok 70km).
Fakt - przepizgało mnie równo, ale cieszyłem się każdym metrem. Nawet jak traciłem czucie ;)

Nawiasem - czasem czułem się, jak bym jechał na elefanten:

Puzon - Nie Mar 03, 2013 15:32
:
No to cięszę się :lol: same pozytywne i radosne odpowiedzi :grin:
Ja spotkałem na swojej krótkiej trasie około 10-ciu motocyklistów, każdy z nich pałał ogromną radością i każdy radośnie podnosił Lewą w Górę :mrgreen: Ludzie faktycznie mocno zaskoczeni dźwiękiem motocyklowego wydechu, jeden nawet odwrócił się i popukał się po głowie, podniosłem LwG i się do niego uśmiechnąłem :smile: zaskoczony był mocno :shock:
Już nie mogę się doczekać jak odbiorę Devi z serwisu i wyruszymy na przejażdżkę, tym bardziej pogoda zapowiada się na drugą połowę tygodnia wspaniała :cool: LwG
szyszkowiecki - Nie Mar 03, 2013 18:55
:
Mnie też udało się dzisiaj polatać. Najpierw myjka a potem radocha! Lewa w górę!
Christo - Nie Mar 03, 2013 20:19
:
Wczoraj Devi dostała nowy filtr i olej. Zrobiłem już 150km od wczoraj :)

Niestety padły mi kierunkowskazy i podgrzewanie manetek :/ Na razie nie wiem nawet jak się za to zabrać. Jakieś sugestie?

Piękny fotomanual jak wyczyścić kierunki :
http://hondantv.pl/forum/viewtopic.php?t=3780
Dzięki Gerolad!
kmieciuu - Nie Mar 03, 2013 21:22
:
A ja wczoraj zrobiłem mini serwisik: olej, filtr oleju i powietrza, płyn hamulcowy i pojechałem na przegląd... ale tak się mi jazda spodobała że wracałem do domu duuuużo dłuższą drogą :D ... sezon rozpoczęty
Borys - Nie Mar 03, 2013 22:32
:
Sezon rozpocząłem 1 stycznia.. Problem w tym że nie ma kiedy serwisu zrobić :P .
wagi - Nie Mar 03, 2013 22:34
:
Jaką uszczelkę pod korek spustowy oleju stosujecie ?
Oryginalna honda - jakoś nie mam jak podjechać do salonu (nie mam auta a jest na obrzeżach miasta ) czy coś z sklepu metalowego ?
kudlaty - Pon Mar 04, 2013 07:50
:
Cytat:

Kupiłem ostatnio zwykłą miedziana podkładkę. Jak dobrze pamiętam to otwór wewnętrzny ma 14 mm.
Killu - Pon Mar 04, 2013 09:29
:
A ja jeszcze w głębokich powijakach z motocyklami :( Myślę, że marzec będzie u mnie biedny, ale w kwietniu już pełny ogień :twisted:
kmieciuu - Pon Mar 04, 2013 11:57
:
wagi napisał/a:

Podkładka miedziana pod korek spustowy ze sklepu motoryzacyjnego, mieli 14 i 16 - wziąłem 14 i pasuje.

W temacie podkładek - u mnie do tej pory była tam jakaś podkładka aluminiowa, wiecie może czy to jest orginalne rozwiązanie? Bo ja to wywaliłem i dałem samą miedzianą, stwierdziłem że pewno poprzedni właściciel tylko taką miał, ale pewności nie mam czy dobrze zrobiłem...
sladek - Pon Mar 04, 2013 14:40
:
kmieciuu, dobrze zrobiłeś - oryginał jest miedziany i jest to jednorazowe urządzenie.
kresek - Pon Mar 04, 2013 23:09
:
No ja w sobotę jak zbity pirs pojechałem do swojej co to u kumpla pod wiata stoi co by akumulator wydobyć i naładować. Zapakowalem kol klkluczy i juz zabieram się za kanale a tu kumpel do mnie spróbój może odpali... Ta odpali po mrozach i 5 miesięcznym nietykaniu Napewno odpali, ale co mi tam wsadziłem klucz kontrolki oslepiily swym blaskiem ... Starter... I.... Działa:-D no w szoku byłem , ... Teraz ciuchy Piotr co by wkrótce zasiąść :-D
Padre - Pon Mar 04, 2013 23:17
:
Witam , a ja kończę składac do kupy wszystko i mam nadzieję że w sobotę nadejdzie ten dzień który dał nam pan :lol:
Puzon - Wto Mar 05, 2013 01:36
:
Super :mrgreen: wszyscy już się budzą z zimowego snu :wink: ja wczoraj odstawiłem Devi do serwisu :mrgreen: na wymianę płynów filtrów i ogólny przegląd. Już wiem że łożysko przedniego koła do wymiany i przednia opona tragiczna :cry: Łożysko zamówione, a opona o Killu leci kurierem i mam nadzieje że najpóźniej w piątek polece już na drogi :lol:
kudlaty - Wto Mar 05, 2013 08:51
:
A ja a ja to chyba właśnie zakończyłem sezon:
http://youtu.be/AUWAL9xR5dU

Ale nowy jednośladowy już wielkimi krokami nadciąga. Jeszcze tylko 2 wyjazdy służbowe i można będzie Devilke wykopywać z garażu brata i przeprowadzić ją bliżej moich okien :mrgreen:
radzieckii - Wto Mar 05, 2013 09:23
:
Jedna sprawa, jeżeli nie wymieniliście oleju przed zimą (źle), to najpierw zróbcie na starym ze 100-200 km, żeby wypłukać i wymieszać to wszystko, co się przez zimę wytrąciło i osadziło w misce. Inaczej wymiana oleju średnio ma sens, chyba, że niebawem powtórzycie całą operację :razz:
Ja dzisiaj jadę popionować na placyku :wink:
Krupers - Wto Mar 05, 2013 10:03
:
Moja NTV'ka póki co stoi rozebrana :neutral: I póki co niemam za bardzo czasu żeby ją poskładać :neutral:
Ale wam zazdroszcze tych pierwszych przelatanych km :mrgreen:
wagi - Wto Mar 05, 2013 10:57
:
Wiem że jestem młody
Wiem że są tzw 2 szkoły , ale pozwolę sobie nie zgodzić się z kolega Radzieckim w kwesti iż optymalnie jest zmieniać na zimę olej, ponieważ taki olej przez zimę utraci wiele ze swoich własności poprzez kondensujacą w zimowych warunkach wodę - co prawda airbox i wydech zatyka się szmatami ale nie jest to 100% uszczelnienie
Zgadzam się że należy przejechać trochę - ale może nie aż tak dużo jak pisze
Padre - Wto Mar 05, 2013 11:48
:
kudlaty napisał/a:

kudlaty ja ten sezon jadę zamknąc po raz ostatni może w piątek :mrgreen: pózniej narty do szafy :cool:
Killu - Wto Mar 05, 2013 12:08
:
Jednak udało się wczoraj rozpocząć sezon :) Popołudniem przeleciałem się na MT01, a wieczorem nawinąłem kilkadziesiąt km na koła NTVki :D Temperatura po zmroku co prawda -3, ale i tak było GIT :D
wagi - Wto Mar 05, 2013 12:53
:
Ja jak patrze na drogi to bym się trochę bał , mnóstwo piasku i innego syfu , mogłoby popadać trochę by to zmyć
DorDaw - Wto Mar 05, 2013 12:55
:
piątek , sobota u Nas ma padać , na życzenie wagi, załatwiłem na górze :mrgreen:
wagi - Wto Mar 05, 2013 13:44
:
Ee to koledzy nie polataja , przesun na jakieś dni na tygodniu kiedy wszyscy w pracy :)
Borys - Wto Mar 05, 2013 18:15
:
Killu, taka MT01 to wręcz idealny pojazd na rozgrzewkę na początek sezonu :) . Przyznaj się, skąd wykręciłeś takiego sprzęta? Sam bym się chętnie przejechał :) .
fragles - Wto Mar 05, 2013 18:28
:
Ja dziś wsadziłem akumulator, porządnie przepaliłem w garażu i przejechałem się wkoło komina.
Mam jakieś dziwne wrażenie, że ciągnie delikatnie w lewo.
erni1975 - Wto Mar 05, 2013 18:59
:
Ja również dziś zamontowałem akumulator i chciałem przejechać 200 m aby zobaczyć czy wszystko gra. Nie mogłem się jednak powstrzymać, więc wbiłem się w ciuchy i pierwsze 100 km tego sezonu zrobione :lol: Banan na twarzy do tej pory nie zszedł
smorawski_m - Wto Mar 05, 2013 19:45
:
Ja dziś otwarłem sezon, nie jakoś cudownie bo ze 20 kilosów ale radochy całe góry. Racja że na drodze dużo piachu i syfu po zimie, na zimnej oponie doznałem uślizgu przedniego koła przy hamowaniu. Na szczęście odpuściłem klamkę i sezon rozpoczęty bez spektakularnej gleby niecały kilometr od domu.
pappuu - Wto Mar 05, 2013 22:34
:
Padre napisał/a:
kudlaty ja ten sezon jadę zamknąc po raz ostatni może w piątek :mrgreen: pózniej narty do szafy :cool:

Artur ja w niedziele planuje zamknąć zimowy sezon, póki śnieg jeszcze nie spłynął i nart nie schowałem do szafy.
W tygodniu jade do garażu pogadać ze swoim sprzętem i trochę go odkurzyć :)
Dziś jakiś pajac na DTŚ-ce katował sprzęta do odcięcia :mrgreen:
gelorad - Sro Mar 06, 2013 08:00
:
kudlaty napisał/a:
http://youtu.be/AUWAL9xR5dU

zara zara Bobliwo? Rąblów?
kudlaty - Sro Mar 06, 2013 08:26
:
gelorad, masz oko :mrgreen: i Bobliwo i Rąblów :mrgreen:
DorDaw - Sro Mar 06, 2013 20:38
:
Uff , a ja nie będę gorszy . Udało mi się dzisiaj nakręcić 33 km - przynajmniej przegoniłem pająki z tłumików .
Powiem Wam , klawo było :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sladek - Sro Mar 06, 2013 22:27
:
Mi dziś pękła kolejna stówka - to już razem pół tysiąca :)
Muszę powiedzieć że grzane manety to mega wypasiony pomysł jest.
Bardzo też przydaje się ABS, trochę pewniej się hamuje na tych zasyfionych drogach.
Trzeba bardzo uważać.
Scotty_ - Czw Mar 07, 2013 07:58
:
A ja nie wytrzymałem we wtorek i mimo, że jeszcze nie wszystko porobione przy Revelce (olej w kardanie, synchro gaźników, podłączenie grzanych manetek) zrobiłem ok. 80km. Uślizg przedniego koła zaliczony, na szczęście bez gleby. Trzeba mocno uważać gdy zjeżdża się z linii opon puszkarzy.
Killu - Czw Mar 07, 2013 09:31
:
Borys, MT01, to dopiero rozgrzewka... Czeka mnie jeszcze Ducati Supersport 990 i KTM Super Duke 990 ;)

Po cichu czaję się na tego KTMa, ale ciii... Nie mówcie nic Małej :P
radzieckii - Czw Mar 07, 2013 10:37
:
wagi napisał/a:
Wiem że jestem młody
Wiem że są tzw 2 szkoły , ale pozwolę sobie nie zgodzić się z kolega Radzieckim w kwesti iż optymalnie jest zmieniać na zimę olej, ponieważ taki olej przez zimę utraci wiele ze swoich własności poprzez kondensujacą w zimowych warunkach wodę - co prawda airbox i wydech zatyka się szmatami ale nie jest to 100% uszczelnienie
Zgadzam się że należy przejechać trochę - ale może nie aż tak dużo jak pisze

Zatem pozostawienie starego oleju z wytrąconymi z paliwa w trakcie procesu spalania związkami siarki, które powodują piękną korozję jest lepsze? Zapewniam Cię, że olej nie traci przez zimę wcale aż tak dużo swoich właściwości, podobnie jak paliwo. Chyba, że benzynę też wylewasz po zimie z baku, bo dostała się do niej woda :wink:
wagi - Czw Mar 07, 2013 12:18
:
Do benzyny dodatek wiążący wodę i mieszam ja ze swieza . Uważam że jak motocykl stoi.to te syfy robią mniej złego niż lekko pogorszony olej cały sezon czyli lepiej by miał lepiej długo a gorzej krótko.
Ale to moje wewnętrzne zdanie
Killu - Czw Mar 07, 2013 16:14
:
A ja to w ogóle uważam, że olej w silniku robi pastę ścierną i nie warto go tam wlewać :P

Chłopaki... Każdy robi, jak chce... Myślę, że od żadnej metody jeszcze żaden silnik się nie przekręcił.
Mroozik94 - Czw Mar 07, 2013 16:32
:
Ja wyjechałem wczoraj Hanką. Nowy akumulator na gwiazdkę przydał się przy odpaleniu. O niebo lepiej odpala. A gdy usłyszałem ten dźwięk, za którym tęskniłem 3 miechy... Od razu banan mi się pojawił na twarzy. Nakręciłem sobie 44 km. Nie chciałem się na bardzo kłaść motocyklem w zakrętach bo to nie ma dobrej przyczepności jeszcze i syfy są na ulicach, ale jak sprawdzałem oponę, to do zamknięcia jej zostało tak z 1cm ;p Nie wiem jak to możliwe, bo naprawdę próbowałem się nie kłaść za bardzo.
fragles - Czw Mar 07, 2013 18:15
:
Ja olej zmieniam zawsze w czerwcu i jakoś panzerV się nie buntuje. Zamiast oleju bardziej mnie martwi dziura w kanapie i pourywane zaczepy zadupka.
Chciało by się zrobić wszystko przed sezonem a ja głupi zgodziłem się zostać chrzestnym... :D
mrok31337 - Nie Mar 10, 2013 00:32
:
A ja dopiero dziś, tzn w sobotę korzystając ze słoneczka pyknąłem sobie 60km z żoną. Było z -4 i musieliśmy się rozmrażać później pół dnia, ale nikt nie narzekał :D
wagi - Nie Mar 10, 2013 09:41
:
U nas od piątku masa śniegu
A prognoza 16 dniowa mówi że jeszcze tydzień na - a poźniej deszczowo wiec chyba dopiero w wielkim tygodniu coś ruszę z motocyklem
Puzon - Nie Mar 10, 2013 18:32
:
wagi, nie tylko u was :sad: ponoć na południu jest w okolicach 6 stopni i bez śniegu, narobiła nam pogoda nadziei ostatnio a tu zonk :shock: Devi stoi w serwisie i dla mnie dobrze. że pogoda jest ble, bo bym szału dostawał, że nie mogę jeździć :lol: wstępne oględziny wykazały, iż mam łożysko do wymiany w przednim kole i przednią oponę (i tu podziękowania dla Killu, który w ekspresowym tempie sprzedał mi używkę:))) ), a i jeszcze coś jest nie bardzo z blokadą kierownicy, bo się nie da zablokować, ale jeszcze nie dali mi znać w czym problem :idea: nic to jeszcze tydzień i ma być duuuuużo lepiej z temperaturami :grin:
Scotty_ - Nie Mar 10, 2013 20:18
:
wagi, radzieckii, sumując wasze wypowiedzi wychodzi na to, że najlepiej spuścić olej wstawiając motocykl do garażu na zimę, a dopiero przed pierwszym wyjazdem wiosennym zalać nowym. Może to jest recepta na szczęście?
wagi - Nie Mar 10, 2013 21:26
:
Puste metalowe zimne powierzchnie przy wilgotnym powietrzu i wahaniu temperatur mi się ten obraz nie podoba :)
DorDaw - Nie Mar 10, 2013 23:00
:
Panowie jeszcze tylko tydzień :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i bedziemy śmigać , i tak się cieszę że udało mi się nawinąć trochę km i to 6 marca :mrgreen:
jeszcze chwila cierpliwości :mrgreen:
goldi87 - Nie Mar 10, 2013 23:37
:
Ja dzisiaj pojechałem po bułki do sklepu i powiem wam moja miłość do mojej hondy rośnie z każdym przejechanym kilometrem :D i te siaty ze sklepu, myk to do bocznego kuferka tamto to drugiego, coś do centralnego i już. :)
virbart - Wto Mar 19, 2013 11:31
:
Witam all
Nie wiem, czy samo odpalenie mozna uznac za rozpoczecie, ale moja zagadala slicznie. Pozostaje syncho gaznikow (jak to dobrze, ze pogoda przemawia za serwisem) i motorynka gotowa do nawijania km.

Lewa w gore. :)
Grzechu - Sro Mar 20, 2013 10:12
:
U mnie już ponad 100km nawinięte :)
Tomek7120 - Nie Kwi 14, 2013 19:43
:
Udało się :mrgreen: był czas i pogoda była i postanowiłem pojechać zatankować, no i zatankowałem i mnie jakoś tak naszło i zrobiłem 180 kilosów :lol: nawet nie wiem kiedy :shock: mój pierwszy sezon zaczęty :mrgreen:
walus - Nie Kwi 14, 2013 19:46
:
A u mnie już ponad 200km nawinięte , :grin:
Johny - Nie Kwi 14, 2013 19:58
:
ja dziś na oficjalnym rozpoczęciu byłem, jajcarnia w sobowidzu! a razem to z 500 nawinąłem od marca:)
emzet16 - Nie Kwi 14, 2013 19:59
:
Ja dzisiaj 200
kudlaty - Nie Kwi 14, 2013 20:05
:
To ja się nie chwalę bo raptem wreszcie ściągnąłem dzisiaj sprzęt pod okno. Teraz będzie bliżej żeby go dosiąść :-)
killer - Nie Kwi 14, 2013 20:21
:
Witam, z racji miejsca zamieszkania to generalnie sezon rozpocząłem z dniem zakupu ale powiedzieć mogę że od 15 lutego u mnie już 2450 km i z każdym dniem jestem coraz bardziej zadowolony.
Pozdrawiam rozpoczynających sezon. :lol:
walus - Nie Kwi 14, 2013 20:23
:
killer i tak trzymać . :smile:
Puzon - Nie Kwi 14, 2013 23:50
:
No to widzę, że się w końcu ruszyło :mrgreen: ja wczoraj z chłopakami z forum nawinąłem 280, piękny to był dzień :cool: :grin:
pikonrad - Pon Kwi 15, 2013 20:12
:
Ja dziś odpaliłem moto po zimie - pierwszy raz bez problemu - w poprzednich latach strasznie się męczyłem a dziś pstryk i działa (na wszelki wypadek podpiąłem się pod aku od diesla). przejechałem może 200m dla jakotakiego rozgrzania silnika i tyle. teraz czas uporządkować dokumenty (zabrali mi dowód rej za brak badań technicznych we wrześniu. Badania zrobiłem od razu, ale że pogoda nie dopisała jesienią , to jakoś nie było po drodze iść po ten dowód).
Tomek7120 - Pon Kwi 15, 2013 20:20
:
Kurcze mi też wyszły badania :!: całkiem zapomniałem a wczoraj sporą traskę zrobiłem i sporo patroli stało :evil: trzeba jechać załatwić ta sprawę :wink:
pappuu - Wto Kwi 16, 2013 07:47
:
Od piątku miałem okazje trochę posmigać i zaliczyć impreze w Sosnowcu.
Do dzisiaj nawinięte 220km.
zibi69 - Wto Kwi 16, 2013 08:01
:
Od dzisiaj - pierwsze 40 rano i drugi po południu bo zaczynam jeździć do fabryki.... :lol: :lol: :lol: Ważne wydarzenie bo od wczoraj w Grodzisku Mazowieckim zamknęli wiadukt kolejowy i mam "korkowy armagedon"... :twisted: :twisted: :twisted:
MadziaK - Wto Kwi 16, 2013 08:07
:
Ja sie odpaliłam w sobotę ale dopiero wczoraj ruszyłam sprzęta bo też miał badania do marca :) Teraz już mogę śmigać :)
ARTURO 72 - Wto Kwi 16, 2013 09:06
:
Wczoraj 80 km. Fajnie było .
mrok31337 - Wto Kwi 16, 2013 11:56
:
Ja porzuciłem służbowe auto na rzecz reverki ;] Laptop w plecak i w drogę ;]
greno - Wto Kwi 16, 2013 13:04
:
Hyyyyy jak to ująć ? Moja ukochana zaliczyła już 340km ja nic :evil: :mrgreen:
walus - Wto Kwi 16, 2013 18:48
:
Super greno pięknie ukochana pięknie się kręci fi fiu fiu :wink:
goldi87 - Wto Kwi 16, 2013 21:24
:
No to jak się chwalicie to ja też się pochwalę do dzisiaj zrobiłem jakieś 1000-1200 km w nowym sezonie :D
tomaszek22232 - Pią Kwi 19, 2013 07:27
:
Sezon rozpoczęty, polecam wszystkim 8 godz wyprawę do Białowieży :grin:
http://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl
kudlaty - Pią Kwi 19, 2013 08:11
:
tomaszek22232 napisał/a:
Sezon rozpoczęty, polecam wszystkim 8 godz wyprawę do Białowieży :grin:
http://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl

Chętnie tylko coś mi się Twoja mapka nie chce wyświetlać :???:
sladek - Pią Kwi 19, 2013 09:52
:
Mapka faktycznie nie działa.
Ja już kilka razy miałem w planach tam pojechać.
Może kiedyś się jednak uda.
tomaszek22232 - Pią Kwi 19, 2013 14:28
:
a może teraz :smile:
http://maps.google.pl/map...&mra=ls&t=m&z=9
SławekK - Pon Kwi 22, 2013 05:39
:
Już działa ;) trasa fajna, ale kawałek ode mnie, może więc przy okazji.
Ja tymczasem pobujałem się w moich okolicach i 2 zamki zaliczone plus pustynia błędowska i nie wiedzieć skąd a tu pierwsze 200km wpadło ;) no i dzisiejsze 30km do pracy :mrgreen:
gelorad - Sro Kwi 24, 2013 21:30
:
Ja też zacząłem sezon. W miniony łykend zrobiłem lota w koło komina, no to co że mało, ale za to sześć razy :) razem 300km.
Teraz dreptam nogami w oczekiwaniu na telefon od mechanika zawalonego robotą. Opony, reg. zaworów, syn. gaźników, wym. świec, filtra i te pe i te de.... :razz:
mario - Sro Kwi 24, 2013 21:45
:
no więc też się pochwalę że tym moim nowym sprzętem od zeszłego tygodnia wykręciłem już około 800 km w tym na raz trasę 420
ntvdag - Czw Kwi 25, 2013 13:31
:
zacząłem :) dojazdy do pracy... jakiś telefon do kolegi mechanika żeby przegląd całościowy zrobić i będę spokojny.. jednocześnie szukam garażu i chyba od 1 czerwca będę miał coś przy mieszkaniu :)
pawels9 - Czw Kwi 25, 2013 18:27
:
rozpoczęłem w sobote przejażdźką 5 km na moim nowo nabytym nt700. Troszke mocy brakowało i tak nad tym myslalem podczas pracy że spadłem z drabiny i mam teraz piete na druty złożoną. 6 tygodni na myslenie czy miała moc czy jej brakowało a kolejna jazda w czerwcu :( (((
p.s. moze ktos ma schemat układu wtryskowego i czy mogllo sie cos tam spaprac ze motorek jeździ , ale kopa to nie ma. Pozdraiwam
Adamcuk - Czw Kwi 25, 2013 18:45
:
Sam nie wiem gdzie, ale wokół komina już w tym roku zrobiłem 1400km,
a sezon rozpoczęty 1-01-2013r .zrobiłem 60km.
ps.ta moja fotka to jest właśnie z rozpoczęcia sezonu (zapora w Włocławku)
SławekK - Pią Kwi 26, 2013 05:22
:
pawels9 trzymaj się Gościu! Znam ten ból doskonale, gdy w zeszłym roku byłem uziemiony od lipca. Patrz trasy i planuj wycieczki przed wakacjami wrócisz do gry, a rehabilitacja w trakcie jazdy :) !
pappuu - Pią Kwi 26, 2013 10:27
:
Wczoraj kolejna trasa zaliczona 131km. Wycieczka do Chudowa na czwartkowe spotkania,
a potem stacja kolejki waskotorowej w Rudach i powrót przez Sosnicowice i A4 do domu.
W sumie nakrecone już 650 km.
kwadryga - Sob Kwi 27, 2013 14:21
:
Wczoraj i przedwczoraj Szymocice. Zeszły weekend Kraków i kawałek Jury, tydzień wczesniej Chęciny, Kielce. I tak nie wiem kiedy ponad 700 nakręcone :lol:
Krupers - Sro Maj 01, 2013 09:10
:
Ja wkońcu odebrałem moto z serwisu, zrobiłem przegląd i przejechałem niestety zaledwie 50 km, ale jestem zachwycony:) Strasznie mi tego brakowało:)