Forum Honda NTV

Powitalnia - Cześć wszystkim

farfocel - Sro Lis 21, 2012 12:33
: Temat postu: Cześć wszystkim
Witam wszystkich forumowiczów.

Jestem z Wrocławia i po 12 latach bujania się puszką zapragnąłem przesiąść się na dwa kółka.
Obecnie jestem jeszcze w trakcie kursu kat. A, ale już mam skompletowaną połowę stroju i rozglądam się za pierwszym moto. Nie ukrywam, że faworytem jest Honda NTV 650, ale Suzuki VX 800 mocno depcze po piętach :wink:

Mam nadzieję, że rozwiejecie moje wątpliwości, co do tego, które moto jest górą :grin:
tosik - Sro Lis 21, 2012 14:55
:
Witam z Wrocławia!
Wybór jest prost- VX jest ładny, tutaj się zgadzam. Jednak Suzuki to same stuki :twisted: . NTV natomiast to już legenda swojego gatunku. Przy tym (o ile dobrze pamiętam) jest lżejsza od VX co przy pierwszym sprzęcie nie jest bez znaczenia.
Swoją drogą gdy ja kupowałem swoją Reverkę też zastanawiałem się nad VX 800, jednak brakowało mi wtedy środków. Co wyszło mi na dobre- dziś tych dwóch sezonów przelatanych na NTV nie zamieniłbym na nic innego ;)
Killu - Sro Lis 21, 2012 15:48
:
Cześć!

Nie, żebym był zaślepiony tym, co oferuje NTV, ale większy silnik VX800 wcale nie daje więcej frajdy. Wały w VX także się sypią, hamulce działają tak, jakby NTV obciążyć dodatkowymi 200kg... A najgorsza ze wszystkiego jest RAMA i zawieszenie! Buja motocyklem w każdym zakręcie... Jeździ się tym w moim odczuciu fatalnie. Tam, gdzie na NTV mogę n relaksie lecieć 120, VX pozwolił mi na 70-80 z uzasadnioną obawą, że się nie zmieszczę w zakręcie :(
farfocel - Sro Lis 21, 2012 16:34
:
Wiedziałem, że będę mógł na was liczyć i szybko rozwieją się moje wątpliwości :)
Oby mi się tylko udało namierzyć w okolicach Wrocławia/Opola jakiś zadbany egzemplarz w przyszłym roku.
keriM - Sro Lis 21, 2012 17:08
:
Witaj !!!
Pamiętaj, że VX-y chorują na zawieszenie i korozję ramy w najmniej oczekiwanych miejscach. Sprawdzone z autopsji.
kudlaty - Sro Lis 21, 2012 19:00
:
Witaj :-)
haidi - Sro Lis 21, 2012 20:01
:
cześć ;)
kura - Sro Lis 21, 2012 20:19
:
Powitać Dolnoślązaka,
Jak "oryginalnie" pochodzę z Głogowa, a teraz pozdrawiam z Bawarii!
Powodzenia w poszukiwaniach.
pikonrad - Czw Lis 22, 2012 09:47
:
Witaj. Kupuj NTV i daruj sobie VXa. VX, to taki naked z wadami chopera. Oczywiście jest bardzo ładny, ale tu się kończy jego wyższość nad NTV. Pali o połowę więcej niż Honda nie dając nic w zamian. NTVka jest dużo bardziej uniwersalna, łatwiejsza w prowadzeniu i znacznie bardziej nadaje się na pierwsze moto. Też szukając myślałem o VXie, ale to wszystko co o nim wyczytałem ostatecznie przekonało mnie do rezygnacji z tego modelu.
mrok31337 - Czw Lis 22, 2012 22:15
:
Pozdrowienia z Gdańska, chociaż "orginalnie" to byłby Lubin ;]
walus - Nie Lis 25, 2012 17:16
:
Witam :grin:
ARTURO 72 - Nie Lis 25, 2012 21:32
:
Witaj!
Skorpionwr - Nie Lis 25, 2012 21:44
:
Witam.