Ogólne - Kierownica od Deauville - prośba o porównanie kevin55 - Pon Lis 19, 2012 21:25 : Temat postu: Kierownica od Deauville - prośba o porównanie
Koledzy sprawa wygląda tak:
Mam kierownicę w NTV-ce, która nie jest chyba oryginalna i nie mogę nigdzie znaleźć podobnej. Ostatnio zauważyłem, że w Deauville jest chyba taka sama jak ta którą posiadam.
Mam prośbę do posiadaczy Devilek żeby rzucili okiem na tą moją i porównali ze swoimi, a jeżeli ktoś mógłby zmierzyć mniej więcej jej wymiary byłbym wdzięczny. Dodam, że nie chcę kupować uniwersalnej bo jest dużo niższa, a ta jest wysoka i przyjemnie się prowadzi.
Oczywiście jest krzywa (
Pozdrawiam Krupers - Wto Lis 20, 2012 17:26 :
Z tego co mi sie wydaje to jest zwykła kiera z NTV nie devilki, przynajmniej ja miałem taką samą, albo przynajmniej bardzo podobną:P Tyle że też była krzywa, i wymieniłem ją na uniwersalną, która jest niższa i jeździ się świetnie:) kevin55 - Wto Lis 20, 2012 18:58 :
Ja nigdzie nie widziałem w NTV takiej kierownicy jak moja, przeważnie są to właśnie takie niskie ostro przygięte więc chyba takie były w oryginale, no chyba że były masowo zmieniane na niskie. keriM - Wto Lis 20, 2012 22:25 :
Ja mam odwrotny problem, wydaje mi się, że w mojej Devi jest wymieniona na niższą niż oryginalna. W czasie jazdy muszę być pochylony. Mam 180cm i wydaję mi się, że pozycja powinna być bardziej wyprostowana, turystyczna. Pomierzę jutro moją i wrzucę wymiary do tematu. kevin55 - Sro Lis 21, 2012 07:13 :
No właśnie ja bym nie chciał się pochylać, wolę jeździć siedząc wygodnie wyprostowany Killu - Sro Lis 21, 2012 15:32 :
Kup kierę od DR 350 (taką, jak ma Haidi). Będziesz zadowolony z pozycji No i motocykl prowadzi się genialnie! kevin55 - Sro Lis 21, 2012 16:43 :
Niezbyt mi ten ster się podoba, jest trochę za prosta i za długa, gdyby była trochę bardziej podgięta do kierowcy to mogłaby być nawet fajna
[ Dodano: Sro Lis 21, 2012 17:55 ]
Właśnie znalazłem gościa na tym forum, który chwalił się moją hondą w 2009 r. I już wiem, że kierownica była zmieniana. keriM - Czw Lis 22, 2012 17:35 :
No więc pomierzyłem. Moja kierownica jest czarna, ma ok. 74 cm długości nie licząc ciężarków. Wysokość równolegle ok 13cm, długość tych ugięć ok 15 cm, a podstawa ok 20 cm. Pytanie, czy to oryginał ?, bo muszę jeździć trochę pochylony. Wolałbym bardziej wyprostowany. Może ktoś z Devi mając pewność, że ma oryginał lub jeździ wyprostowany pomierzył by i dał znać. kevin55 - Czw Lis 22, 2012 18:40 :
KeriM trochę nieczytelnie podałeś te wymiary Może ktoś z Devi by porównał i wrzucił jakąś dokładną fotkę kierownicy. keriM - Czw Lis 22, 2012 20:00 :
kevin55 napisał/a:
KeriM trochę nieczytelnie podałeś te wymiary
Pozdrawiam Radom, miasto w którym spędziłem sporo dzieciństwa.
Niestety nie mam fotki kierownicy żeby dokładnie opisać na zdjęciu. Wydaje mi się, że gdyby była wyższa niż te 13cm o jakieś 5-7cm to by stykło. kevin55 - Czw Lis 22, 2012 21:14 :
No moja ma właśnie tyle mniej więcej . A to z Radomia jesteś chłopie? keriM - Czw Lis 22, 2012 21:36 :
Nie jestem z Radomia, ale moja mama pochodziła z Radomia, miałem i mam tam sporo rodziny. Jako małolat spędzałem wakacje na Dalekiej, Zamłyniu, Zakrzewie itp. Jednak teraz kontakty się trochę pourywały. Jak to w życiu.
A co do kiery, to wymiary masz takie jak ja mam, czy takie jak chciałbym mieć ? Killu - Pią Lis 23, 2012 16:05 : http://www.larsson.pl/ind...&cdes=Metrycznekevin55 - Pią Lis 23, 2012 19:04 :
Dzięki kilu te kiery już obadane Jedna mi prawie pasuje