Forum Honda NTV
Powitalnia - Kłaniam się - lewa rączka w górę:).
makedmar - Sob Cze 09, 2012 07:21
: Temat postu: Kłaniam się - lewa rączka w górę:).
Kłaniam się szanownym użytkownikom niewątpliwie pięknych maszyn. Pierwsze próby dostania się do zacnego grona forumowiczów czyniłem już ponad rok temu, jednak ciągle występował jakiś problem (najczęściej z logowaniem). Hondę NT650V Deauville poznałem dwa lata temu, kiedy przekazał mi do eksploatacji mój wyjeżdżający za granicę na wakacje brat. Niestety po Jego powrocie musiałem maszynę oddać... To spowodowało, że zakupiłem NT650V sobie (z pomocą tegoż brata) w styczniu ubiegłego roku. Piszę do Was z Wrocławia. Jako młodzieniec intensywnie eksploatowałem komarki, pegaza, romety; była też wsk a po niej wfm, dosiadałem też shl, gazelę i mz trophy. Po tych czasach miałem długą przerwę w eksploatacji silnikowych jednośladów... Swoją Deauvillkę zakupilem jakby do pracy, czyli aby zdążać z pierwszej pracy do drugiej znajdującej się na drugim końcu Wrocławia (miałem na to pół godziny, a przejechanie samochodem w takim czasie jest nierealne). Generalnie jestem zadowolony, jednak najwięcej przykrości i kłopotu sprawiają mi usterki techniczne oraz podejście do nas - motocyklistów właścicieli warsztatów i serwisów. Myślę, że jak na pierwszy mój post to powinno wystarczyć. serdecznie wszystkich pozdrawiam. Marek.
sitars - Sob Cze 09, 2012 09:49
:
Witaj!!
"Usterki techniczne", jesteś pewny, że kupiłeś Deauville ?
Pozdrawiam.
Skorpionwr - Sob Cze 09, 2012 10:41
:
Witam Kolegę.
A może tak na zlot forumowy ?
http://hondantv.pl/forum/viewtopic.php?t=3607
kresek - Nie Cze 10, 2012 21:19
:
No witaj - ale z tymi usterkami to jakaś dziwna sprawa
wagi - Nie Cze 10, 2012 22:21
:
Witam
Jak znam markę honda i patrząc na to ze ntv to jeżdżący piec godny zmagań Dakaru współpracujący z wałem napędowym
To coś pechowo chyba albo same pierdołki jakies ale to i tak pechowo
MomoRC33 - Pon Cze 11, 2012 06:14
:
Witaj. Oby to zawsze były usterki pozwalające pojechać dalej i naprawić je później albo dopiero zimą
kudlaty - Pon Cze 11, 2012 07:50
:
Witaj
Usterki?? Chyba jesteś strasznym pedantem i usterki to tylko drobne rysy i przepalone żarówki
walus - Pon Cze 11, 2012 13:48
:
Witam na forum .
Scotty_ - Pon Cze 11, 2012 16:03
:
Witam serdecznie.
Honda NTV i częste usterki? Może masz jakieś kawasaki czy inne suzuki w plastikach Devilki?
Lewa w górę.
pappuu - Wto Cze 12, 2012 10:47
:
Witaj!
endriu - Wto Cze 12, 2012 19:17
:
Witaj na forum. Napisz knkretnie co się dzieje, koledzy z forum napewno chętnie Ci pomogą.
DorDaw - Wto Cze 12, 2012 21:31
:
Witaj młodzieńcze
te usterki to chyba przeciekający szyberdach
Borys - Wto Cze 12, 2012 22:05
:
Witam kolegę z Wrocka.
Skoro grzebałeś w starociach typu WSK to z pewnością poradzisz sobie z drobnymi awariami Devci.
Wybieramy się na zlot w lipcu, jedzie grupa wrocławska w jednym kawałku. W razie czego zapraszamy.
Pozdrawiam!
manius - Wto Cze 12, 2012 22:12
:
Witam Marku na forum.Pozdrawiam.
radzieckii - Sro Cze 13, 2012 09:50
:
Witaj. No warsztatu nie wybiera się przypadkowo. Mam jakby co znajomego mechanika we Wrocławiu. Gość wyspecjalizował się w chińskich skuterach, bo nikt nie chce tego g... naprawiać. Przy tym devolay to bułka z masłem
ARTURO - Sro Cze 13, 2012 17:54
:
Witam
Dawaj te usterki to ci je zlikwidujemy bez warsztatu
ARTURO 72 - Czw Cze 14, 2012 05:54
:
Witaj Kolego!
Jac123 - Pią Cze 15, 2012 15:09
:
WWIITTAAMMYY
makedmar - Nie Cze 17, 2012 10:25
:
Dzięki serdeczne Wszystkim
Czuję się przyjęty do grona... A z tymi usterkami, to nie jest aż tak strasznie... jak to bywa ze starszymi sprzętami (1998), czasami coś nie zadziała tak jak chcemy... Dzięki Kolego radzieckii za chęć podpowiedzenia mechanika, chętnie spróbuję. Natomiast z podejściem do nas mechaników i właścicieli warsztatów to podam przykład: podjechałem do kolesia i pytam ile zechce/weźmie za wymianę wszystkich 4 świec zapłonowych? A gościu: po 25 złotych za każdą... no i powiedzcie czy to tak ma być....? Świece NGK kupiłem po 12 zł/szt. Zdjąłem zbiornik, filtr powietrza i wymieniłem sam - działa:). I tyle zarobił - naciągacz. Jeśli chodzi o zlot, to bardzo popieram - świetna idea... nie mam jednak wolnego w tym czasie, trochę przeraża odległość, no i jestem jeszcze "za młody/m forumowiczem" na takie akcje...
Ale za zaproszenie pięknie dziękuję. W przyszłym roku będę już (może) 53 letnim emerytem, to może wtedy... Pięknie Wszystkich pozdrawiam. Marek.
markali - Nie Cze 17, 2012 10:56
:
Cześć makedmar!
Killu - Pon Cze 18, 2012 07:49
:
Witam!
Makedmar, przepraszam Cię, ale miał Ci dopłacić za wymianę tych świec, czy o co chodzi? 12zł * 4 świece = 48zł + 52zł za wymianę. Pewnie, że w przypadku NTV z trzema świecami, to prawie żadna robota, ale tu chodzi o czas który temu poświęcasz i o profesję w jakiej się wyuczyłeś. Równie dobrze można było w tym samym czasie robić rozrząd w innym motocyklu za znacznie większe pieniądze. Warsztat ma zarabiać a nie dopłacać klientom. Czy to takie dziwne!?
Fakt, cena może i do najniższych na rynku nie należy, bo Pan Henio w szopie zrobiłby za 10zł i dwa piwa. A taki z niego fachura, że nawet klucza do świec by nie potrzebował (wystarczą przecież kombinerki).
Warsztat ma pracowników, płaci ZUS, uczciwe zarabia na utrzymanie siebie i swoich pracowników a Ty wylatujesz tutaj z naciąganiem. Nie podoba się cena, nie stać Cię, to nie robisz i już. I nie powinieneś nazywać kogoś naciągaczem dlatego, że nie stać Cię na jego usługi.
Jestem ciekaw, czy Ty także idziesz do pracy charytatywnie.
Sorry za podwyższony stopień irytacji postem, oraz wylewność moich przemyśleń, ale ludzie... Nie nazywajmy kogoś naciągaczem dlatego, że bierze pieniądze za wykonaną pracę.
Borys - Pon Cze 18, 2012 15:43
:
Fakt, popieram. Niefortunnie dobrane słowo...
Ale jeśli wymieniłby wszystkie 4 świece w silniku NTV-ki, to zakładając że nasz kolega nie ma w swoim garażu spec-klucza hondowskiego, którym by sobie sam tą operację wykonał w pół godzinki, to myślę, że dla kogoś kto nie chce sobie rąk brudzić, martwić się urwaniem przewodu, uszkodzeniem fajki, zerwaniem gwintu, zgubieniem czegoś w czeluści cylindra itd, jest to cena akceptowalna. Oczywiście takie rzeczy wolę robić sam, bo raz że wychodzi taniej a dwa że czerpię z tego przyjemność i za każdym razie podnosi to mój poziom wiedzy w jakiś tam sposób. Znam jednak takich, którzy oddają elektrykowi podłączenie gniazdka czy wkręcenie żarówek i jestem w stanie ich zrozumieć.
Szkoda bić pianę o to.
Kosthinio - Pon Cze 18, 2012 22:43
:
Witaj i pozdrawiam.
Gregory - Sro Cze 20, 2012 20:34
:
Witaj!
makedmar - Nie Lip 01, 2012 16:04
:
Witam ponownie.
No to się narobiło... a skąd Ty Killu wyliczyłeś te 52 zlote? przecież napisałem, że koleś chce po 25 złotych za wymianę każdej ! Klucz mam swój, więc nie ma problemu...
Borys - nie wiem/ nie doczytałem, czy Ty jesteś za mną czy przeciwko? Niewielkie ma to znaczenie; Kolega Parabiker z Raszyna spod Warszawki chce podać Tobie, na spotkaniu w Łojach, dla mnie czujnik włączający wiatrak chłodnicy, ma kosztować 20 złotych. Proszę o kontakt na mój tel.:6080981365 :1. czy mam dać CI kasę przed zlotem? 2. gdzie mam po niego podjechać 9 lub 10 lipca?
Na pewno nie należy zgodzić się na wymianę 4 świec za 100 zł robocizny - i w tej kwestii zdania nie zmienię.
Serdecznie pozdrawiam. Marek.