Forum Honda NTV

Powitalnia - Pozdrawiam z serca Wielkopolski!

wojt As - Czw Maj 24, 2012 10:16
: Temat postu: Pozdrawiam z serca Wielkopolski!
Witajcie!
Właśnie sprzedałem Iża-49 i postanowiłem kupić NTVke.
W związku z tym od razu pytam:
1. Czy ktoś zna ten motocykl: http://otomoto.pl/honda-ntv-revere-M3201677.html
2. Czy ktoś z Poznania kto zna się na NTV ma ochotę podjechać dziś ze mną do Dusznik (40km od Poznania) po ten motorek?
Pozdrawiam!!
misioooo - Czw Maj 24, 2012 11:27
:
Cześć i czołem!
O oględziny zapytaj w dziale z ogłoszeniami ;)
Scotty_ - Czw Maj 24, 2012 14:14
:
Cześć.

Powodzenia w poszukiwaniach i kupnie.

Lewa w górę.
Skorpionwr - Czw Maj 24, 2012 15:17
:
Witam.
walus - Czw Maj 24, 2012 18:54
:
Witam na forum . :smile:
pappuu - Czw Maj 24, 2012 20:34
:
Witaj!
markali - Czw Maj 24, 2012 20:55
:
Cześć wojt As!
papciu - Czw Maj 24, 2012 20:57
:
Witam kolejną pyrę :grin:
ARTURO - Czw Maj 24, 2012 21:15
:
Cześć sąsiedzie. :grin:
wojt As - Czw Maj 24, 2012 21:47
:
Dzięki za miłe przywitanie.
Kupiłem dziś motorek, przyjechałem i wszystko pięknie. Sprzęcik stygnie od godziny w garażu :D
Czy ktoś z okolicy Poznania ma jakiś zaufany warsztat gdzie dobrze przystroją NTVke do sezonu?
wagi - Czw Maj 24, 2012 22:05
:
Witaj i gratki z okazji zakupu , cena wywoławcza bardzo przyjemna( jak możesz pochwal się ile stargowałeś :p ) - szkoda ze w moim regionie tak nie ma

LWG
Borys - Czw Maj 24, 2012 23:55
:
Witaj!
Fajna sztuka! Gmole są nieocenione, a te Twoje są chyba najlepsze z możliwych.
Szykuj maszynkę do sezonu i poganiaj w lipcu na Zlot, pochwalisz się osobiście! :P
Pozdrawiam,
Borys.
wojt As - Pią Maj 25, 2012 06:20
:
Pnowie.
Motorek dostałem za 3600zl. Od wczoraj stygnie w garazu. :)
od 2007 w kraju. wczesniej jezdzil nim ksiadz, pozniej kobieta i od 3 lat kolega od ktorego kupilem.

przed zakupem sprawdziłem co się da:
-silnik bezbledny, zadnych wyciekow. racuje równo
-nie wyczulem zadnych luzow ni kierownicy czy na kolach
- tlumienie dziala, tyl bardzo dobrze, przod ok
- wszystkie kontrolki, swiatla sprawne
-zadnych sladow po szlifie, nic nie jest optarte, sety ok. brak rdzy
-rama prosta po ogledzinach z tylu i z przodu na centralce. jedzie prosto bez trzymanki przy 80km/h. nic nie drga
- oryginalne malowanie (troche babskie), kanapa cala ladna, plastiki nosza slady uzytkowania, ale jest dobrze. nawet bardzo.

wyczuwalny rand na tarczach z tylu i z przodu. pewnie jeszcze cos wyjdzie w praniu.

Motorek super za te kase. Podobno ogloszenie wisialo dlugo, nie wiem. byc moze nikt z okolicy akurat nie mial chrapki na NTVke. Nie jestem super znawca, ale jezdze motorkami od dzieciaka. Sam wyremontowalem Iża od podstaw. Kitu bym sobie nie dal wcisnac.

szukam teraz dobrego serwisu, zeby przygotowali na sezon ladnie. ktos cos ma w Poznaniu?
Borys - Pią Maj 25, 2012 07:19
:
Chłopie, skoro umiesz poskładać własnoręcznie Iża, to po co chcesz oddawać NTV-kę do serwisu? Jeśli wszystko w niej chodzi, to podstawowy serwis zrobisz sobie sam w jeden wieczór (oleje, zawory, synchro, smarowanie czy wymiana linek, mycie :P ). To prosta maszyna i niewiele jest przy niej do zrobienia, a jeśli przyjedziesz do serwisu z takim nastawieniem to tam Ci powymyślają robót, byle tylko zapełnić kwitek, za który zapłacisz...
wojt As - Pią Maj 25, 2012 07:42
:
Kurde. wjechales mi na ambicje ;)
masz racje, poczytam co i jak. zrobie sam. czegos sie naucze znowu nowego.
wagi - Pią Maj 25, 2012 08:56
:
Borys ma racje , wymiana oleju to pikuś , zawory są na śrubkach do synchro to jednak wakuometr by się przydał
sitars - Pią Maj 25, 2012 10:12
:
Witaj!
Borys - Pią Maj 25, 2012 21:00
:
Przy starym Iżu czy każdym innym zabytku serwisowanie NTV-ki to jak zabawa nowymi klockami Lego. Wszystko pięknie się kręci, nic się nie urywa, wszystko solidnie wykonane. Po co wakuometr? Szkoda kasy, a jak kupisz badziewny to więcej nakaszanisz niż wyregulujesz. Zwykła u-rurka wystarczy. Parę metrów cienkiego igielitu, butelka parafiny ciekłej (do kupienia w aptece), jakaś deska, kilka wkrętów czy innych gwoździ do przytrzymania rurki na desce no i oczywiście adaptery, które wkręcimy w kolektory na czas regulacji. Konstrukcja prosta do bólu a niczym innym nie wyregulujesz podciśnień dokładniej niż tym... Do boju! :P
MomoRC33 - Sob Maj 26, 2012 21:38
:
Witaj. Gratuluję zakupu NTVki. Z serwisowaniem dasz sobie rady.
gelorad - Pon Maj 28, 2012 12:16
:
Cześć :)

http://hondantv.pl/forum/...p?p=24753#24753