Forum Honda NTV

Powitalnia - Witam z Gródka/Londynu

jax - Pią Kwi 13, 2012 12:57
: Temat postu: Witam z Gródka/Londynu
Mam na imie Jacek. Na wstepie przepraszam za brak polskich znakow.Moja motocyklowa przygoda rozpoczela sie w czternastej wiosnie od starego, dobrego Komara. Od tamtego czasu zmienialy sie marki, pojemnosci, ilosc cylindrow i suwow pracy i chociaz licznik przejechanych (motocyklami) kilometrow kreci juz szesciocyfrowa liczbe to przygoda jest ciagle zywa i swieza, a od niedawna ma na imie Honda NTV 650 i jest pociagajaca, dziewietnasoletnia brunetka :lol:
Moja pierwsza V-ka. Dynamiczna i oszczedna. (Gdzies ty dziewczyno byla cale moje zycie?)
Wielka szkoda, ze nie "odkrylem" jej wczesniej kiedy jeszcze smigalem jako londynski kurier na rumakach o znacznie wiekszej mocy. Jednak przyjemnosc "odkrecania" byla okupiona placzem na stacji benzynowej, niestety :cry: I do tego ta wiecznie znikajaca tylna opona :roll:
Planujac kilka wypadow do Anglii zdecydowalem sie na NTV-ke z przyczyn racjonalnych (ekonomia, niezawodnosc, trwalosc) ale juz po kilkuset przejechanych kilometrach czuje, ze wzgledy emocjonalne nie pozostaja w tyle! Dzwiek, subtelne wibracje i elastyczny silnik ciagnacy od samego dolu - to koktajl, który trzeba saczyc powoli.
Dlatego juz nie pojade na Wyspy autostrada jak ostatnio kiedy wyciskalem z biednej TDM-ki ostatnie poty I przelecialem trase Londyn - Bydgoszcz (1500 km) w siedemnascie godzin. (Tym, którzy moga sie zdziwic co tak dlugo odpowiadam - duzy wir w malym baku = czeste wizyty na stacji).
To lekko meczace nawet dla kuriera, a po kilku godzinach monotonnej autostrady po prostu nudne. W tym roku nie bedzie przelotow, na pierwszym planie bedzie prawdziwa turystyka.
Punkty widokowe, kafejki, biwaki na trasie. Przynajmniej trzy dni w jedna strone.
A poki co trzeba NTV-ce zajrzec pod spodniczke i przygotowac do sezonu, bo od zakupu zmienilem tylko olej z filtrem.
Na chwile obecna szukam przedniej opony w typie szosowego enduro (20-30 teren / 70-80 szosa).Na tyl duzy wybor ale przod - bieda.
Moze 120-ka. Mam nadzieje, ze ktos doradzi jakies optymalne rozwiazanie.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
grzegrzol - Pią Kwi 13, 2012 16:27
:
Powitać.
kudlaty - Pią Kwi 13, 2012 17:58
:
Witaj i samych radosnych chwil z NTV-ka i innymi użytkownikami takich sprzętów :mrgreen:
Killu - Pią Kwi 13, 2012 18:23
:
Witam na pokładzie!
walus - Pią Kwi 13, 2012 18:44
:
Witam na forum . :wink:
pappuu - Pią Kwi 13, 2012 20:12
:
Cześć!
edek - Pią Kwi 13, 2012 20:18
:
Witam.
andrut78 - Pią Kwi 13, 2012 20:32
:
Witaj wśród swoich ;)
DorDaw - Pią Kwi 13, 2012 20:38
:
Witaj kolego :grin: oj rasowy kobieciarz - od razu chce pod spódniczki zaglądać :razz: :razz: :razz:
Skorpionwr - Pią Kwi 13, 2012 21:07
:
Witaj Kolego.
jax - Sob Kwi 14, 2012 09:42
:
Dziekuje wam za serdeczne powitanie w waszym gronie. Az do teraz szukajac informacji i opinii o motocyklach, a zwlaszcza danych technicznych i warsztatowych przegladalem zasoby angielsko i niemieckojezycznego internetu bo na polskich czesto gesto trafialem na autorytety typu "mam ten motocykl juz od wczoraj i zapewniam, ze..." albo "moj kolega powiedzial,ze brat jego szwagra widzial jak..." i tym podobne dyrdymaly.
Na waszym forum znalazlem sporo ciekawych i tresciwych wpisow, a przy tym zadnego chamstwa i personalnych zaczepek tak czestych na wielu innych forach.
Zdrowe poczucie humoru wielu forumowiczow jest dodatkowym bonusem.
Tak trzymac :grin:
markali - Sob Kwi 14, 2012 17:10
:
Witaj! Ten powód (chodzi o poziom i kulturkę) spowodował że też tu zakotwiczyłem. Sam mam już ze 4 dyszki na karku. Pozdrawiam!
Jac123 - Sob Kwi 14, 2012 19:35
:
Jacka WWIITTAA
Jacek
ARTURO - Sob Kwi 14, 2012 19:41
:
Cześć kolego :grin:
endriu - Sob Kwi 14, 2012 20:23
:
Witaj.
Borys - Sob Kwi 14, 2012 23:10
:
Oho, witaj!
Fakt, chamstwa u nas tu jakoś mało, ale spokojnie, rozkręcamy się :) .
A tak poważnie, to rzeczywiście atmosfera na Forum jest wręcz rodzinna, cementowana corocznymi spotkaniami na zlocie w Łojach!

A wyprawę do Londka być może w tym roku uskutecznię na 2 kołach, kolega mnie tam wyciąga na wycieczkę krajoznawczą... Tylko te 1,5tysiąca km w jedną stronę mnie trochę studzi... :)
Pozdrawiam!
sitars - Nie Kwi 15, 2012 18:26
:
Witaj.
Jacenty - Wto Kwi 17, 2012 13:22
:
Witam
Miło powitać imiennika na takiej samej maszynie i robiącego podobne trasy. Chętnie się podłączę na taką spokojna trasę do Londynu :) Gródek to ten na Litwie? Byłoby po drodze...
matata - Wto Kwi 17, 2012 19:17
:
Witaj :) śwagier :mrgreen: widzę że miłość do ntv-ki kwitnie :) tak trzymaj
gelorad - Czw Kwi 19, 2012 14:45
:
Witaj :grin:
grzegrzol - Czw Kwi 19, 2012 17:36
:
Borys nie narzekaj. Trasa do Londka dopiero za 16 razem jest bardzo nudna. Wcześniej to tylko ból dupy :mrgreen:
jax - Czw Kwi 19, 2012 18:27
:
Jacenty to nie ten Gródek na Litwie. Moj lezy kolo Swiecia i Chelmna nad Wisla, nieopodal trasy Grudziadz - Bydgoszcz. To milo, ze sa chetni na trase do Londynu. Jacenty, Borys bedziemy w kontakcie.
Moze bedzie wiecej chetnych blizej lata. Grzegrzol co do bolu dupy to sa sposoby (np. owcza skora ) a pozatym co nas nie zabije to nas wzmocni :mrgreen:
Szwagier nareszcie napisales posta na tym forum :shock: Tak trzymaj znaczy pisz czesciej, mysle, ze tutejsi nie gryza szoferow nieco odmiennych aczkolwiek bardzo blisko spokrewnionych sprzetow :lol:
A tak z innej beczki, wlasne wrocilem z zagranicznych ( niestety niemotocyklowych ) wojazy ,styrany po 24 godzinnej podrozy i zaraz zafundowalem sobie polgodzinna kuracje na NTV-ce.
Zmeczenie przeszlo bez sladu :grin: