Forum Honda NTV
Powitalnia - Witam z Gródka/Londynu
jax - Pią Kwi 13, 2012 12:57
: Temat postu: Witam z Gródka/Londynu
Mam na imie Jacek. Na wstepie przepraszam za brak polskich znakow.Moja motocyklowa przygoda rozpoczela sie w czternastej wiosnie od starego, dobrego Komara. Od tamtego czasu zmienialy sie marki, pojemnosci, ilosc cylindrow i suwow pracy i chociaz licznik przejechanych (motocyklami) kilometrow kreci juz szesciocyfrowa liczbe to przygoda jest ciagle zywa i swieza, a od niedawna ma na imie Honda NTV 650 i jest pociagajaca, dziewietnasoletnia brunetka
Moja pierwsza V-ka. Dynamiczna i oszczedna. (Gdzies ty dziewczyno byla cale moje zycie?)
Wielka szkoda, ze nie "odkrylem" jej wczesniej kiedy jeszcze smigalem jako londynski kurier na rumakach o znacznie wiekszej mocy. Jednak przyjemnosc "odkrecania" byla okupiona placzem na stacji benzynowej, niestety
I do tego ta wiecznie znikajaca tylna opona
Planujac kilka wypadow do Anglii zdecydowalem sie na NTV-ke z przyczyn racjonalnych (ekonomia, niezawodnosc, trwalosc) ale juz po kilkuset przejechanych kilometrach czuje, ze wzgledy emocjonalne nie pozostaja w tyle! Dzwiek, subtelne wibracje i elastyczny silnik ciagnacy od samego dolu - to koktajl, który trzeba saczyc powoli.
Dlatego juz nie pojade na Wyspy autostrada jak ostatnio kiedy wyciskalem z biednej TDM-ki ostatnie poty I przelecialem trase Londyn - Bydgoszcz (1500 km) w siedemnascie godzin. (Tym, którzy moga sie zdziwic co tak dlugo odpowiadam - duzy wir w malym baku = czeste wizyty na stacji).
To lekko meczace nawet dla kuriera, a po kilku godzinach monotonnej autostrady po prostu nudne. W tym roku nie bedzie przelotow, na pierwszym planie bedzie prawdziwa turystyka.
Punkty widokowe, kafejki, biwaki na trasie. Przynajmniej trzy dni w jedna strone.
A poki co trzeba NTV-ce zajrzec pod spodniczke i przygotowac do sezonu, bo od zakupu zmienilem tylko olej z filtrem.
Na chwile obecna szukam przedniej opony w typie szosowego enduro (20-30 teren / 70-80 szosa).Na tyl duzy wybor ale przod - bieda.
Moze 120-ka. Mam nadzieje, ze ktos doradzi jakies optymalne rozwiazanie.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
grzegrzol - Pią Kwi 13, 2012 16:27
:
Powitać.
kudlaty - Pią Kwi 13, 2012 17:58
:
Witaj i samych radosnych chwil z NTV-ka i innymi użytkownikami takich sprzętów
Killu - Pią Kwi 13, 2012 18:23
:
Witam na pokładzie!
walus - Pią Kwi 13, 2012 18:44
:
Witam na forum .
pappuu - Pią Kwi 13, 2012 20:12
:
Cześć!
edek - Pią Kwi 13, 2012 20:18
:
Witam.
andrut78 - Pią Kwi 13, 2012 20:32
:
Witaj wśród swoich
DorDaw - Pią Kwi 13, 2012 20:38
:
Witaj kolego
oj rasowy kobieciarz - od razu chce pod spódniczki zaglądać
Skorpionwr - Pią Kwi 13, 2012 21:07
:
Witaj Kolego.
jax - Sob Kwi 14, 2012 09:42
:
Dziekuje wam za serdeczne powitanie w waszym gronie. Az do teraz szukajac informacji i opinii o motocyklach, a zwlaszcza danych technicznych i warsztatowych przegladalem zasoby angielsko i niemieckojezycznego internetu bo na polskich czesto gesto trafialem na autorytety typu "mam ten motocykl juz od wczoraj i zapewniam, ze..." albo "moj kolega powiedzial,ze brat jego szwagra widzial jak..." i tym podobne dyrdymaly.
Na waszym forum znalazlem sporo ciekawych i tresciwych wpisow, a przy tym zadnego chamstwa i personalnych zaczepek tak czestych na wielu innych forach.
Zdrowe poczucie humoru wielu forumowiczow jest dodatkowym bonusem.
Tak trzymac
markali - Sob Kwi 14, 2012 17:10
:
Witaj! Ten powód (chodzi o poziom i kulturkę) spowodował że też tu zakotwiczyłem. Sam mam już ze 4 dyszki na karku. Pozdrawiam!
Jac123 - Sob Kwi 14, 2012 19:35
:
Jacka WWIITTAA
Jacek
ARTURO - Sob Kwi 14, 2012 19:41
:
Cześć kolego
endriu - Sob Kwi 14, 2012 20:23
:
Witaj.
Borys - Sob Kwi 14, 2012 23:10
:
Oho, witaj!
Fakt, chamstwa u nas tu jakoś mało, ale spokojnie, rozkręcamy się
.
A tak poważnie, to rzeczywiście atmosfera na Forum jest wręcz rodzinna, cementowana corocznymi spotkaniami na zlocie w Łojach!
A wyprawę do Londka być może w tym roku uskutecznię na 2 kołach, kolega mnie tam wyciąga na wycieczkę krajoznawczą... Tylko te 1,5tysiąca km w jedną stronę mnie trochę studzi...
Pozdrawiam!
sitars - Nie Kwi 15, 2012 18:26
:
Witaj.
Jacenty - Wto Kwi 17, 2012 13:22
:
Witam
Miło powitać imiennika na takiej samej maszynie i robiącego podobne trasy. Chętnie się podłączę na taką spokojna trasę do Londynu
Gródek to ten na Litwie? Byłoby po drodze...
matata - Wto Kwi 17, 2012 19:17
:
Witaj
śwagier
widzę że miłość do ntv-ki kwitnie
tak trzymaj
gelorad - Czw Kwi 19, 2012 14:45
:
Witaj
grzegrzol - Czw Kwi 19, 2012 17:36
:
Borys nie narzekaj. Trasa do Londka dopiero za 16 razem jest bardzo nudna. Wcześniej to tylko ból dupy
jax - Czw Kwi 19, 2012 18:27
:
Jacenty to nie ten Gródek na Litwie. Moj lezy kolo Swiecia i Chelmna nad Wisla, nieopodal trasy Grudziadz - Bydgoszcz. To milo, ze sa chetni na trase do Londynu. Jacenty, Borys bedziemy w kontakcie.
Moze bedzie wiecej chetnych blizej lata. Grzegrzol co do bolu dupy to sa sposoby (np. owcza skora ) a pozatym co nas nie zabije to nas wzmocni
Szwagier nareszcie napisales posta na tym forum
Tak trzymaj znaczy pisz czesciej, mysle, ze tutejsi nie gryza szoferow nieco odmiennych aczkolwiek bardzo blisko spokrewnionych sprzetow
A tak z innej beczki, wlasne wrocilem z zagranicznych ( niestety niemotocyklowych ) wojazy ,styrany po 24 godzinnej podrozy i zaraz zafundowalem sobie polgodzinna kuracje na NTV-ce.
Zmeczenie przeszlo bez sladu