Forum Honda NTV
Ogólne - Moto assistance na czas wyjazdu.
Kamil20d - Nie Sty 08, 2012 10:43
: Temat postu: Moto assistance na czas wyjazdu.
Witam szanownych kolegów i koleżanki
Jeśli był już taki temat to wybaczcie za powielanie.
W związku z tym iż nasz motocykl jest sprzętem raczej turystycznym, nie rzadko znajdujemy się nim daleko od domu. Z całym zaufaniem do mojej niuni wiem, że nigdy mnie nie zawiedzie, ale planuję na przyszły sezon kilka dłuższych wyjazdów (mam nadzieję, że uda się zrealizować ) i w związku z tym pomyślałem o wykupieniu moto assistance.
Czy ktoś z forumowiczów korzystał już może z takiego ubezpieczenia i może polecić godną zaufania firmę?
Killu - Nie Sty 08, 2012 14:36
:
Najskuteczniejsze i tak będzie NTV assistance Planując trasę sprawdź, kto gdzie mieszka i pozbieraj telefony
Jakoś w ubiegłym sezonie był poruszany ten temat na forum... Poszukaj, na pewno znajdziesz.
haidi - Nie Sty 08, 2012 15:03
:
Hmm, a ja pytałem Pani w ubezpieczalni i dupa. Powiedziała mi, że żadne towarzystwo nie robi assistance'u na motocykl, i że już z ponad 10 letnim smaochodem może być problem, a co dopiero z 23 letnim motocyklem. Nie ma i tyle.
Kamil20d - Nie Sty 08, 2012 16:46
:
Tak Killu widziałem ten temat.
To mnie nie pocieszyłeś Haidi, ale wydaje mi się że słyszałem gdzieś na jakimś forum o wykupowaniu takiego ubezpieczenia np. na 30 dni. Muszę dokładnie popytać u mojego ubezpieczyciela ;/
Skorpionwr - Nie Sty 08, 2012 21:22
:
PZU robi ale w pakiecie z OC Ac Nw... Ja mam takie kupione.
sladek - Nie Sty 08, 2012 23:43
:
Ja jadac samotnie do Czarnogory wykupilem w pzu za 250(chyba za tyle , tak mi sie kolacze 400-500 z ubezpieczeniem oc i nnw) euroassistance na cala europe ( nie tylko unie) na jeden rok, jak to sie sprawdza w praktyce naszczescie nie musialem sprawdzac. Z tego co mnie agent zapewnial dziala identycznie jak przy samochodzie tyle ze daja auto zastepcze w razie co a nie moto. Pamietam tez ze assistance nie dzialal jakos blisko miejsca zamieszkania.
Skorpionwr - Pon Sty 09, 2012 22:03
:
Do 100km można wezwać do awarii ale nie dadzą auta zastępczego ani hotelu.
Kamil20d - Wto Sty 10, 2012 18:11
:
No tak na cały rok pewno by się coś znalazło ale to sprawdza się tylko w przypadku gdy ktoś jeździ dużo i daleko w ciągu sezonu a mi czas niestety na to nie pozwala. Pewno jak nie znajdę nic innego na krótszy okres to pomyślę mocniej nad tym, 250 zł to i dużo i mało gdyby nie daj Bóg przydarzyła mi się jakaś awaria na 1000 km od domu to wtedy koszt sprowadzenia motocykla na własną rękę na pewno będzie większy
sitars - Wto Sty 10, 2012 20:30
:
W 2005 roku, gdy wybierałem się na południe Europy, wykupiłem sobie w PZU ubezpieczenie o którym pisze autor tematu. Była tam opieka zdrowotna i naprawa moto w przypadku awarii do 300 Euro. Ubezpieczenie wykupiłem na tydzień.
Chciałem to powtórzyć w tym roku, ale już takiej oferty PZU nie posiada.
BartekOpole - Wto Sty 10, 2012 21:27
:
Bez problemu robi Generali na określony czas na jaki chcesz. Ja na Europę zapłaciłem chyba ze 150 max na 14 dni.
Kamil20d - Sro Sty 11, 2012 16:06
:
Czyli muszę popytać w generali dzięki koledzy