Forum Honda NTV

Powitalnia - Witam wszystkich

divek - Czw Paź 20, 2011 17:09
: Temat postu: Witam wszystkich
Pasuje się przywitać, choć jak narazie motór nie kupiony:/ Prawko zdane, wiec zacząłem szukać czegoś i chciałbym coś kupić po dobrej cenie w zimie.
Naczytałem sie już o wadach i zaletach v-twina, deauvillki (można to odmieniać?). Dla mnie wady - tudzież podobno nuda podczas jazdy - raczej wadami nie są, bo pewnie jak na pierwszy motór to i tak charakterystyka pracy mnie spokojnie zadowoli.
Szukam motoru do nie stania w korku, codziennej jazdy i weekendowych wypadów gdzieś w spokojne bieszczady.
Początkowo rozglądałem się za transalpem. Jedyne co mi w nim nie pasuje, to łańcuch. 500zł napęd do niego :???: Po za tym to piękne i polecane enduro (w sam raz na naszą sieć autostrad w polsce :lol: ). Budżet to około 7kzł. Jeśli polecacie coś innego, to dzięki za opinie.

Czy tak czy tak widze, że trzeba raczej trzeba gdzieś pojechać i oglądać coś w polsce, bo na podkarpaciu cieżko o taki sprzęt. A jeśli jest, to cena tak sobie ;p

Pytanie na szybko: widział ktoś kiedyś deauville z ugiętą ramą? Czy raczej przy takiej ilości plastików to się nie zdarza?
kudlaty - Czw Paź 20, 2011 17:49
:
Czol(gi)em :mrgreen: :mrgreen:

Zalezy gdzie zamierzasz wiecej czasu spedzac na moto. Jesli asfalt to Devilka jest dobrym wyborem i nudy podczas jazdy nie ma. Nawet po torze mozna nia pojezdzic, chociaz ogrom plastikow troche dziala na podswiadomosc i odrobine paralizuje przed checia zbyt wielkich zlozen. Na miasto na 100% sie sprawdz i nie ma problemow z przeciskaniem sie w korkach.

Trampek tez jest fajny, szczegolnie jesli masz chec polatac lesnymi drozkami czy wdepnac na jakies bezdroza (mnie coraz bardziej tam ciagnie :wink: ). No tylko ten lancuch jak sam zauwazyles :???:

Powodzenia w zakupach.
Killu - Czw Paź 20, 2011 18:39
:
Siema!

Jeżeli masz na myśli arty z motogenu, to co raz częściej odnoszę wrażenie, że mogą je sobie w buty wsadzić. Ich recenzje co raz częściej są pisane tak, jakby redaktor w ogóle nie siedział na sprzęcie poddawanym recenzji. Oprócz opierania się na domysłach, zamiast faktach, redakcja miewa w zwyczaju mylić dane, serwować sprzeczne informacje i bardziej skupiać się na opisywaniu wszystkiego dookoła, zamiast samego obiektu zainteresowania. Deauville'a moim zdaniem to nie ominęło.

Devi na pewno nie jest motocyklem nudnym. Może i przewidywalnym, ale z pewnością ma do zaoferowania tysiąc razy więcej, niż redaktor potrafił z niej wydobyć. Opieranie się na samych danych katalogowych nie ma racji bytu.

Jeżeli szukasz tańszej alternatywy, to za takie pieniądze można wyszarpać już naprawdę wypieszczoną i wyposażoną NTV. Trzeba tylko cierpliwości. No i w razie jakiejś nieprzygody koszt doprowadzenia moto do porządnego stanu jest nieporównywalnie niższy ze względu na ilość elementów plastikowych.
greno - Czw Paź 20, 2011 18:45
:
Witam!
ronin - Czw Paź 20, 2011 21:01
:
Siemanko! :wink:
walus - Czw Paź 20, 2011 21:02
:
Witam na forum. :wink:
gordon110 - Czw Paź 20, 2011 23:47
:
Witaj

i powodzenia w szukaniu
Skorpionwr - Pią Paź 21, 2011 19:15
:
Witam.
Jak Poczekasz to może Trafisz forumowego sprzęta. W tej chwili wiem o Devci forumowej za 8tys. ale to niech właściciel napisze. Są co prawda już zainteresowani tym sprzętem ale kto wie?
DorDaw - Pią Paź 21, 2011 22:27
:
Witaj, powodzenia w poszukiwaniach :idea: :!:
sitars - Pią Paź 21, 2011 23:04
:
Czołem
manius - Sob Paź 22, 2011 06:49
:
Witam.
kresek - Sob Paź 22, 2011 08:55
:
No siemka - w 100 % podpisuję się pod tym co KILLU napisał - KILLU a może Ty do MOTOGENA ZACZNIESZ PISAć ??
snajper-psg1 - Sob Paź 22, 2011 13:56
:
Witam serdecznie z Rzeszowa :D Musimy się na jakieś spotkanie umówić to pogadamy o kwestii wyboru maszyny bo też mnie to czeka.
Jeśli chodzi o jazdę na co dzień, miasto czy jakiś krótki wypad na weekendzie to celował bym w nakeda a tutaj jeśli chcesz fajny silnik jakim jest v-twin za wielu opcji nie ma, SV 650 (łańcuch :sad: ) albo niezniszczalna NTV :mrgreen:
Kamil20d - Nie Paź 23, 2011 16:17
:
Witaj :)
Killu - Nie Paź 23, 2011 16:46
:
kresek napisał/a:
KILLU a może Ty do MOTOGENA ZACZNIESZ PISAć ??

Ja też jestem niekompetentny, ale przynajmniej mam tego świadomość ;)

A wracając do tematu, to może jakiś fazer, hornet, CBR, VFR, albo w ogóle jakieś turystyczne enduro w stylu DLa? Tylko, wszystko to na łańcuch.
ARTURO - Nie Paź 23, 2011 17:21
:
Witam
radzieckii - Nie Paź 23, 2011 22:18
:
Witamy nowego motonitę w naszych szeregach. Pamiętaj, ze motocykl musi być tym wymarzonym i się podobać, reszta jest drugorzędna :smile:
divek - Pon Paź 24, 2011 20:14
:
radzieckii napisał/a:
Pamiętaj, ze motocykl musi być tym wymarzonym i się podobać, reszta jest drugorzędna :smile:

Ja tam zawsze myślałem, że sprzęt przede wszystkim ma być niezawodny. To czy będzie miał parę rysek, to właśnie dla mnie sprawa drugorzędna;p Moim zdaniem gorzej jest, jak się gdzieś jest w nocy, w lesie, w deszczu i do tego motór nie odpali :smile: niż jak ma rysę na baku
Skorpionwr - Pon Paź 24, 2011 20:22
:
Mnie się podobają czopery ale nie kupię takiego na pewno. Ja mam za mało czasu a więc jeżeli już wsiadam na moto to żeby machnąć chociaż ze dwie stówki. Na mojej Panci to dopiero rozgrzewka a kumpel na VTX-sie zaczyna mieć dosyć. Nie wspomnę o jego ciągłych utyskiwaniach: mokry asfalt, kurzy się a może popada itd itp. Ja chcę jeździć a nie picować ciągle moto. Więc czasami rozsądek bierze górę. :wink:
jahol - Sro Lis 02, 2011 23:07
:
Skorpionwr napisał/a:
Mnie się podobają czopery ale nie kupię takiego na pewno. Ja mam za mało czasu a więc jeżeli już wsiadam na moto to żeby machnąć chociaż ze dwie stówki. Na mojej Panci to dopiero rozgrzewka a kumpel na VTX-sie zaczyna mieć dosyć. Nie wspomnę o jego ciągłych utyskiwaniach: mokry asfalt, kurzy się a może popada itd itp. Ja chcę jeździć a nie picować ciągle moto. Więc czasami rozsądek bierze górę. :wink:

Objema rencami sie podpisujem :razz:

Witaj i posluchaj Skorpionwr'a. Ja 3 lata szukalem, czytalem i czytalem o motorsach, az trafilem na Deuvillke i juz wiedzialem, ze to jest to. Ale czego nie wybierzesz dla siebie to napewno bedziesz zadowolony. Powodzenia
DorDaw - Sro Lis 02, 2011 23:19
:
Patrzcie , a ja już miałem uzgodnionego Kawasaki Vulkana 1,6 i dobrze ze się posłuchałem żony - To mądra kobita jest :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dzięki temu teraz mam banana cały czas :grin: :grin: :grin:
mariov8 - Nie Lis 06, 2011 19:11
:
Powitać :wink:
mczmok - Czw Lis 10, 2011 08:35
:
Cześć i czołem :mrgreen:
Miramar - Czw Lis 10, 2011 14:01
:
Witaj ! :grin:
divek - Czw Lis 24, 2011 23:33
:
A co pochwale się, odgrzeje temat.
Kupiłem deauville z 98 roku, 60 kkm. Opony z tył już raczej nie ma, przód nie za bogaty. Po za tym ładnie polakierowany ;)

Ale jak się fajnie tym jeździ. Każdemu polecam. Choć na początku sprawia wrażenie, że motor jest po prostu ciężki. Wrażenie znika przy 20km/h. Z drugiej strony wrażenie nie jest już wrażeniem, a rzeczywistością, gdy przyszło mi ją przepchać (tak miałem już z nią małą kłótnię dotyczącą jej palenia).
W tym sezonie zrobiłem jakieś 150km i poczułem dlaczego ludzie chwalą te motory. Dla mnie rewelacja :smile:
jahol - Pią Lis 25, 2011 01:01
:
divek napisał/a:
A co pochwale się, ...
Kupiłem deauville ... :smile:

Gratuluje, i jeszcze wiecej przyjemnosc
Killu - Pią Lis 25, 2011 01:10
:
Gratulacje! Na opolskim spocie wypiję za Nią tymbarka, albo inną colę ;)

PozdRR
kudlaty - Pią Lis 25, 2011 07:46
:
No to rewelacja. Kolejny pacjent porazony "Devilizmem". Twoje odczucia sa w 100% prawidlowe. Sam cos takiego przezywalem jakis czas temu i juz mnie trafia. Nie wiem jak dociagne do marca, a moto juz zazimowane.