Forum Honda NTV

Powitalnia - Witam serdecznie

borsuk - Nie Wrz 04, 2011 17:23
: Temat postu: Witam serdecznie
Hej, jestem całkiem nowy zarówno na tym forum jak i w kwesti motocykli, prawo jazdy zrobiłem jakoś na przełomie marca/maja , wakacje przepracowalem i teraz powolutku szukam motocykla dla siebie.

Gdy nie wymyślam różnych możliwych do przebycia podróży studiuje w Krakowie na AGHu.

Ale ale, do rzeczy - zawitałem na tym forum gdyz, bardzo podobają mi się zarówno NTV - starsza jak i deauville.

Ta druga jest póki co jednak poza moim zasięgiem.
Zastanawiam się w ogóle czy NTV będzie dobrym motocyklem na początek - przyznam się że przymierzam się też do CB 500 lub GSa (suzuki)

Z drugiej strony jestem wysoki 193 cm i wydaje mi się, że masywniejszy motocykl bardziej by mi odpowiadał.

Dlatego jeśli ktoś z was - ma ciekawą uwagę co do wyboru chętnie posłucham (poczytam)

Swoją drogą, bardzo miła atmosfera panuje tu na forum i bardzo fajnie by bylo pozostać z wami już na NTVce

Mam jeszcze aukcje na oku - ale to może w innym dziale zamieszczę pytanie

Pozdrawiam i dzięki za pomoc
ronin - Nie Wrz 04, 2011 19:16
:
Witaj!
DorDaw - Nie Wrz 04, 2011 19:35
:
Witaj "mały" chłopie ja jeździłem na Deauvill-ce i przy 197 cm była OK ! Zarówno nogi jak i ręce były okej !!! :mrgreen: Rozważ tę opcję
SławekK - Pon Wrz 05, 2011 10:41
:
Witam!
Miło, jak ktoś "z zewnątrz" mówi, że miła atmosfera na forum panuje. Kupuj maszyne i przyjeżdżaj na Łoje! A tam ojjjj tylko się utwierdzisz w przekonaniu klimatu forum :)
Pozdro i udanego polowania na moto!
Parabiker - Pon Wrz 05, 2011 13:32
:
Witam i udanych poszukiwań :)
Killu - Pon Wrz 05, 2011 14:14
:
Siema! Najlepsza rada, jaką można Ci udzielić, to żebyś na jakiejś usiadł a jeśli masz możliwość przejechał się. Przy Twoim zroście od razu skreśl z listy GSa, bo wyglądałbyś, jak na pocket-biek'u ;)

PozdRR
greno - Pon Wrz 05, 2011 15:17
:
Witam!
borsuk - Pon Wrz 05, 2011 17:59
:
Tak właśnie mi się wydaje co do GSa, chyba się przejadę oglądnąć jedną Revere, bo jak ona się okaże nie zaduża to tym bardziej wszystkie pięćsetki.
Padre - Pon Wrz 05, 2011 19:20
:
Witam , chopie nie kupuj zadnych cebuli i gsów ino NTV nie ma lepszego motonga na pierwsze moto , V-ka silnik , wal kardana zmienisz olej i zapominosz o napędzie :grin:
mateo - Pon Wrz 05, 2011 19:49
:
Witaj, kupuj NTV to jest sprzęt zdecydowanie na studencką kieszeń :grin: z racji bezawaryjności. Weź jeszcze pod uwagę, że będziesz miał inne odczucia z jazdy revere (wąska kiera-trudniej się prowadzi) a ntv (kiera rurowa-szersza) wspominam o tym bo jest to dosyć duża różnica i warto o tym pamiętać jeśli ma to być Twoje pierwsze poważne moto.
walus - Pon Wrz 05, 2011 19:55
:
Witam kolegę nie mogłeś lepiej trafić owocnych łowów . :wink:
jahol - Wto Wrz 06, 2011 02:03
:
Witaj i pozostan :wink:
sitars - Wto Wrz 06, 2011 10:23
:
Czołem
borsuk - Wto Wrz 06, 2011 10:45
:
Dzisiaj jadę oglądać Revere więc jak będzie ok i co do ceny się dogadamy to już pewno zostanę (na wieki wieków amen)
Skorpionwr - Wto Wrz 06, 2011 19:01
:
Witam Kolegę.
myxomatosis - Wto Wrz 06, 2011 19:36
:
Czeesc.
Ja kupielm swoj "pierwszy motocykl" pare tyg temu i jak na razie jestem z NTV bardzo zadowolony. Co do wielkosci to szczerze mowiac przy moich 182cm NTV wydaje sie w sam raz, ewentualnie nieco za mala. Najlepiej, jakbys sie przejechal.
borsuk - Wto Wrz 06, 2011 23:15
:
heh, prawde mowiac, klamka zapadla. Kupiony. Ten o ktory pytalem w innym dziale. Szczerze mowiac to jej rozmiar mnie deczko oszolomil a szczegolnie waga.

Ma pare drobiazgow do poprawki ale o tym moze napisze jak juz bede mial ja na podworku.

Poki co zadatkowana czeka na zalatwienie papierow, w czwartek lub piatek ma byc gotowe.

Bylo nie bylo, napewno juz tu zostane i zasile wasze szeregi ;P

Teraz natomiast rozgladam sie za jakims olejem i filtrem bo to napewno trzeba z miejsca zrobic
DorDaw - Sro Wrz 07, 2011 07:47
:
No to powodzenia borsuk, radości i miłości do NTV :mrgreen:
myxomatosis - Sro Wrz 07, 2011 10:24
:
borsuk napisał/a:
heh, prawde mowiac, klamka zapadla. Kupiony.[...]

To gratuluje:]
Masa zaskoczyla w jakim sensie? Ze duza? Szybko sie przyzwyczaisz. Mnie na pocztku manewry parkingowe, przy bardzo malej predkosci, wychodzily kiepsko; ale teraz jest juz duzo lepiej i zaczynam panowac nad ta cwierctoną.
Mnie Killu wcisnal Castrol GPS - to jesli chodzi o olej. Z fitrem powietrza i paliwo wyszlo ok 150zl. Plus samodzielna wymiana, ktora okazala sie zupelnie nieskomplikowana.
borsuk - Sro Wrz 07, 2011 11:07
:
No duża duża, dotąd siedziałem tylko na YBR 250 - z kursu więc nie ma co porównywać. Oprócz tego gabarytowo też mi się wydaje bardzo spory ale to chyba dobrze, nie będzie mnie znosić przy każdym podmuchu ;p
buu-84 - Sro Wrz 07, 2011 15:10
:
gratulacje
zbiłeś trochę z ceny wyjściowej ??
borsuk - Sro Wrz 07, 2011 15:32
:
No udało się 300zł opuścić, no i zobowiązali się zrobić tłumaczenia i przegląd zerowy po kosztach - zawołali kolo 300 ale ile do końca to się dowiem jutro bądź po jutrze jak już będę odbierać maszynę.

Swoją drogą to były powody żeby opuścić
- tylny kierunkowskaz sam odpadl - brak śruby mocującej
- te plastiki po lewej jak i poprawej mają ulamane mocowania pod kanapą no i się trzymają o tyle o ile
- delikatnie wyszczerbiony plastik od górnej półki poniżej stacyjki.

Jak już będzie na miejscu to zrobię zdjęcia i pokaże co i jak.