Forum Honda NTV
Problemy techniczne - Stelaz Wingrack
praetor - Wto Sty 22, 2008 20:31
: Temat postu: Stelaz Wingrack
Mam problem, ze stelażem wingrack - model E140 czyli pierwsza generacja, w drugiej bowiem płaskowniki są dłuższe (N140). Problem polega na zamocowaniu go tak aby nie ocierał półką pod kufer centralny o rączkę pasażera. Ocieranie wynika ze zbyt krótkich płaskowników (po jednym na stronę) łączących stelaż do motocykla. Zdjęcia i rysunek techniczny z prosbą o podanie wymiaru załączam tu:
http://www.bikepics.com/pictures/1156252/
Może ktoś kto ma Wingracka 2 pomoże i zwymiaruje te płaskowniki dla mnie, podając wymiary które zaznaczyłem w zdjęciu powyżej...
Pozdro
P.
kermadec - Wto Sty 22, 2008 23:16
:
Jak zajdę do garażu to zmierzę. Teraz już wiem gdzie patrzeć .
praetor - Czw Sty 24, 2008 12:40
: Temat postu: i jak?
Kermadec 'u gdzie ty masz ten garaż? Na drugiej półkuli? Czekam i czekam
Pzdr
P.
kermadec - Czw Sty 24, 2008 20:35
:
Mam daleko i nie mam czasu tam zajść. Jak zajdę to zmierzę.
praetor - Pią Sty 25, 2008 01:01
: Temat postu: ok
Ok, dzięki za info. Czytałem, że masz rozwojową rodzinę - rozumiem teraz i cierpliwie czekam. WIELKIE PZDR
kermadec - Pią Sty 25, 2008 17:38
:
A gdzie czytałeś? Gdzieś są jakieś przecieki?
praetor - Sob Sty 26, 2008 22:15
: Temat postu: na forum
Na forum - sam pisałeś. A tak poza tym, zamiast klepać w klawiaturę mógłbyś zerknąć w wymiar tych płaskowników
kermadec - Nie Sty 27, 2008 14:41
:
Tylko klepać w klawiaturę mogę praktycznie o każdej porze i w każdym miejscu (technika) a do garażu trzeba zajść...
praetor - Sro Sty 30, 2008 21:13
: Temat postu: naprawdę
Czy poza Kermadec 'a drugiej generacji (n140) - bardzo mi na tym zależy. Pomóżcie, proszę uprzejmie.
Pzdr
P.
kermadec - Czw Sty 31, 2008 01:32
:
Praetor - 13,5cm i 11,5 (według Twojego rysunku) ale musisz to przypasować bo miałem ze sobą kiepską linijkę a dojście do tego też jest mało wygodny (od strony stelaża).
praetor - Pią Lut 01, 2008 14:03
: Temat postu: witka
Dzieki serdeczne, Kermadec! W czasie gdy wgrywałeś post na forum z wymiarem, siedziałem w garażu i mierzyłem... mierzyłem i mierzyłem. Zacząłem dopasowywać i stworzyłem rysunek techniczny dla ślusarza.
Zabawna zbieżność. Robiliśmy to samo w tym samym czasie. Ty mierząc z oryginału, a ja wyobrażając sobie jak wygląda oryginał i jak go dopasować do mojego moto.
Co ciekawe wyszło mi prawie identycznie jak Tobie!
Oto link:
http://www.bikepics.com/pictures/1167876/
Może komuś się przyda, bo ja dałem wczoraj zlecenie na wykonanie.
Pozdrawiam Kermadec 'a i innych.
P