Forum Honda NTV
Ogólne - JAKI NIEDROGI KASK SZCZEKOWY ?
Le-chu - Czw Maj 12, 2011 21:01
: Temat postu: JAKI NIEDROGI KASK SZCZEKOWY ?
Jak w temacie,szukam kask szczekowy dobry ,nie drogi,wasze opinie ja narazie jezdziłem tylko w LS2 ,jest spoko i cena też dobra,zastanawiam sięczy nie dopłacić kilka stówek i kupic nolana 103 podobno oniebo lepszy używke już można mieć za ok 700zł.
Skorpionwr - Czw Maj 12, 2011 21:08
:
Le-chu jeżeli używkę to taki prawie nie jeżdżony. Pamiętaj, że kask dopasowuje się do głowy po dłuższym użytkowaniu a przefasonowanie go nie będzie raczej takie proste jeżeli w ogóle możliwe.
Grzechu - Czw Maj 12, 2011 21:08
:
Ja osobiście jeżdże w Crivicie z Lidla za 179zł. Skorupa i budowa identyczna jak w Naxie F0 i Heldzie Concor. Za te pieniądze jestem mega zadowolony.
http://www.bikepics.com/members/magnum200/p2/
BartekOpole - Czw Maj 12, 2011 21:27
:
Kaski firmy Astone. Jakość niższa niż np. Nolan ale bardzo ładnie wyglądają, maja certyfikaty no i są tańsze po ok 500/600 zł W zeszłym roku kupiłem żonie chyba za ok 450 zł.
taz - Czw Maj 12, 2011 21:39
:
Ja mam nolana 103 i jest ok.Te z tego sezonu mają już uszczelkę silikonową żeby nie rysowała szybki pinloka w środku.I jak kupować to wyłącznie z blędą duża wygoda.
mariov8 - Pią Maj 13, 2011 22:11
:
Ja właśnie kupiłem KASK AIROH MATHISSE RS,szczękowiec za 430 zł,w końcu
Mam go drugi dzień,wczoraj testowałem go w deszczu i wiecie co nawet ni przecieka
jak narazie jestem zadowolony z pierwszych wrażeń.......
emzet16 - Sob Maj 14, 2011 10:25
:
Możesz wziąć pod uwagę LS2, o ile nie jesteś okularnikiem, bo może uwierać.
jahol - Sob Maj 14, 2011 21:56
:
Latajac tylko na enduro chcialem juz przyzwyczajac sie do kasku dlugodystansowego. Kupilem szczeke viper v 210. komicznie wygladalem, ale dawalem rade w terenie, wiec mysle ze trasa to luzik. 630 pln z bluetooth. polecam bo dobrze i chyba tanio
manius - Nie Maj 15, 2011 05:20
:
Witam.Ja w styczniu kupilem dwa AGV LONGWEY na wyprzedażach.Wydaje mi się że są niezle wykonane i spokojne można w nich latać na dłuższe traski,choć trochę w nim wiatr slychać.Lecz nie jest to uciążliwe.
Parabiker - Pon Maj 16, 2011 10:29
:
Też kupiłem w zeszłym roku AGV LONGWEY i o ile na początku wydawały mi się ok to po pierwszej dłuższej trasie wiem, że długo w nim nie pojeżdżę. "trochę słychać wiatr" no manius jesli to co słychac w nim przy 120 -130 to jest wg Ciebie troche to litości. Bez stoperów w uszach chyba nie wytrzymałbym nawet dystansu 50 km a co dopiero trasa kilkuset.