Forum Honda NTV
Ogólne - Części do NTV i nie tylko
SławekK - Pon Mar 28, 2011 20:20
: Temat postu: Części do NTV i nie tylko
Ponieważ dziś miałem dzień wolny i tak przez najbliższy tydzień postanowiłem coś zrobić dla mojej Niuni tak więc przegląd wiosenny w pełni , ale do setna:
Ponieważ ukręciłem śrubę od pokrywy zaworów stworzył się problem bo w hondzie czas oczekiwania ok 1,5 tygodnia trochę się załamałem i postanowiłem użyć paru kontaktów i udało mi się namierzyć chłopaka z Orzesza, który takową śrubę miał i składam moto powoli. Chłopak ma mnóstwo części do motocykli w tym do naszych NTV-ek, Reverek itp. za jego zgodą umieszczam nr telefonu, może komuś pomoże swoimi zapasami garażowymi
Nr tel: 508989300
kresek - Pon Mar 28, 2011 20:48
:
Hmm właśnie dziś z nim rozmawiałem na temat boczka -niestety nie mial i ubolewał nad tym ze poprzedni sprzedał za bezcen (50PLN) i powiedział że juz sie "nie sfrajerzy' i jak będzie miał to minimum 120 PLN będzie krzyczał .
Straszne po prostu deal życia mu przesiedl koło nosa ... ostudziłem go informacją że za 100 można mieć funkel nówkę nieśmiganą.
Killu - Wto Mar 29, 2011 00:07
:
Myślę, że nie uwierzył w tę nówkę za 100zł Gdyby nowy boczek kosztował tyle, co sam lakier + lakiernik, to nikt nie bawił by się w używki
Tak mi się teraz przypomniało, że kupowałem od tego gościa chłodnicę. Miała być idealna, cudowna, wspaniała i bez ryski... Okazało się, że motocykl leżał na jednym boku, obudowa chłodnicy jest delikatnie porysowana a sama chłodnica lekko się poci. Nie mniej jednak za chłodnicę z obudową i włącznikiem wentylatora zapłaciłem jakieś 150zł, więc można powiedzieć, że interes życia Idealna nie była, ale za taką kasę ciężko znaleźć nawet kompletną obudowę
radzieckii - Wto Mar 29, 2011 21:00
:
Kiedyś gadaliśmy z Killem na gg, ze mam znajomego, co zajmuje się modelarstwem i żywica z matą, to dla niego chleb powszedni. Jako, że nie wysłałem do tej pory Borysowi boczka to mogę się spotkać z Krzysiem w sobotę (wcześniej nie ma czasu) i pogadać o zrobieniu formy i dorobieniu boczków specjalnie dla nas. Mocno orientacyjnie przy ok 10 szt. koszt oscylowałby w granicach 50 zł/szt. Diecezja należy do Was, a przede wszystkim do Borysa...
kresek - Wto Mar 29, 2011 21:14
:
pomysł dobry tylko czy da rade zrobić takie "gruszki " do mocowania w gumkach ? (nie to że nie wierze w Borysa)
Póki co ja jeszcze nie kupiłem
Jak ktoś wyrazi chęć wykonania takiej sztuki to jestem za
p.s.
Co ciekawe NT-ka bez bocza tez jeździ
radzieckii - Sro Mar 30, 2011 21:30
:
Widziałem się z Krzysiem. Ocenił robotę na nieskomplikowaną, ale pracochłonną. Cena po obejrzeniu przez niego na żywo wzoru podskoczyła do 70 zł.