Forum Honda NTV

Ogólne - Motocyklowa Oferta LIDLa od 21.03.2011

vasiliy - Pią Mar 18, 2011 16:38
: Temat postu: Motocyklowa Oferta LIDLa od 21.03.2011
Lidl znowu przygotował ofertę dla motocyklistów.

Link: http://www.lidl.pl/cps/rd...offerdate=17310

Zdecydowałem że kupię ochraniacze przeciwdeszczowe na buty (o ile nie będą zalatywać tandetą). Cena jest okay.

Pozdrawiam
DorDaw - Pią Mar 18, 2011 19:20
:
Normalnie dziękuję za czujność ! Fajnie że Vasily dajesz cynk . Zaraz w poniedziałek rano lecę do Lidla żeby mi nie wykupili :lol: W razie czego mam w Lublinie chyba trzy LIDL-e . Tak nawiasem - z Lidla są dobre towary , poluję na torbę na zbiornik paliwa , wygląda na solidną :idea:

Raz jeszcze dzięki :mrgreen:
vasiliy - Pią Mar 18, 2011 22:01
:
DorDaw napisał/a:
Raz jeszcze dzięk
Nie ma sprawy :) Gdybym miał wolnego Jagiełłę to też bym dokonał zakupu torby bo wygląda na porządną. A tak to tylko przyglądnę się jej na miejscu w poniedziałek i poczekam na lepsze czasy - oferty Lidla jak widać są powtarzane co jakiś czas :)
buu-84 - Sob Mar 19, 2011 07:39
:
miał ktoś z was styczność z tą bielizną termoaktywną i pokrowcem na motocykl z lidla
warte zainteresowania czy raczej lepiej kupić coś droższego?
Daktyl - Sob Mar 19, 2011 09:01
:
Natknąłem się na temat bielizny z Lidla na forum Afryki, może komuś pomoże :) :
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8898
SzrotRider - Sob Mar 19, 2011 20:00
:
Daktyl napisał/a:
Natknąłem się na temat bielizny z Lidla na forum Afryki, może komuś pomoże :) :
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8898

Może jestem uprzedzony, ale wypowiedzi tej grupy (poza nielicznymi wyjątkami) nie są nikomu pomocne - w tym przypadku jak widać nie jest inaczej.
Le-chu - Pon Mar 21, 2011 08:09
:
ja 2 lata temu kupiłem kurtkę i spodnie w Lidlu i śmigam w nich do dziś,nic się nie dzieje więc nie jest to chyba aż taka tandeta,dzisiaj jak mi się uda to podjade,interesuje mnie ten kombinezon przeciw deszczowy i może rękawice bo moje się podarły.
vasiliy - Pon Mar 21, 2011 13:04
:
Zakupiłem przeciwdeszczowce na buty. O 10:30 został ostatni rozmiar M na który się załapałem, reszta same wielkie XL :>
Myślałem że ochraniacze mają całą podeszwę a mają tylko połowę. Ciekawe jak to się będzie sprawować. Wrażenie robi dość solidne, ale martwi mnie ta połowiczna podeszwa (podczas stawania jakby się tak materiał zaczepił o podnóżek to można się wyłożyć).

Torba wyglądała całkiem dobrze, nawet lepiej niż akcesoria firmy Metro (przynajmniej porównując do moich sakw).

Rękawiczki nie wzbudziły we mnie zachwytu. Takie bazarkowe. Za niewiele więcej można dokonać lepszego zakupu.

Pozdrawiam
emzet16 - Pon Mar 21, 2011 13:15
:
Kupiłem torbę na bak, duża, z kieszeniami,solidnie uszyta, no i wziąłem też bieliznę i koszulkę i pas, wszystko nieźle się prezentuje.
DorDaw - Pon Mar 21, 2011 14:52
:
Witam, ja też odwiedziłem LIDL-a i kupiłem torbę na bak, nakładki na buty- tylko trzeba pamiętać o zrobieniu małej dziurki w tej gumowej części na przodzie , żeby w razie woda mogła wyciekać . Oczywiście kupiłem kalesonki :grin: i bluzeczkę :grin: - będę udawał "małą laleczkę".

Generalnie wygląda na solidną niemiecką robotę a nie chińszczyznę - mam nadzieję :idea:

Z drugiej strony - za te pieniądze chyba lepiej nie można było trafić :?: :!: :?:
cinek - Pon Mar 21, 2011 15:59
:
Też zawitałem do Lidla, kupiłem kalesony i pokrowiec na moto. Pokrowiec nie wygląda zbyt solidnie, ale pod akademik szkoda mi jakiegoś porządnego :P
Mocno zastanawiałem się nad torbą ale nie mam narazie zbytnio funduszu a posiadam przecież komplet 3 kufrów, powinno styknąć. :mrgreen:
Kalesony przetestowałem na rowerku. Jestem zadowolony, co prawda dzisiaj nie jest zimno, ale po mocnej jeździe nogi były suchutkie, czego nie mogę powiedzieć o górnych częściach ciała.
suriel - Pon Mar 21, 2011 18:36
:
Wie ltoś może ile pojemności w litrach ma ta torba? Pozdrawiam.
DorDaw - Pon Mar 21, 2011 18:43
:
W litrach to nie powiem :twisted: możemy skoczyć do monopolu i się przekonać ile wejdzie , ale ma jeszcze zamek po rozpięciu powiększa torbę o 1/3 , ma nawet szelki jako plecak i pokrowiec na deszcz .
Wymiary 46 x 31 x 23 pojemność około 32 litrów - także byśmy to przepili :mrgreen:
cinek - Pon Mar 21, 2011 18:58
:
Było napisane ale nie pamiętam. Na pewno powyżej 30l. Bardzo fajna ta torba, naprawdę warto, jak miałbym sianko to brałbym bez zastanowienia.
joy - Pon Mar 21, 2011 18:59
:
Koledzy roztrząsający rozliczne zalety tankbagów, weźcie pod uwagę fakt, iż powiększanie pojemności jest ograniczone dwiema rzeczami: po pierwsze - zbyt wysoki tankbag zasłania zegary oraz tym bardziej kontrolki (są pod zegarami), NTV ma stosunkowo wysoki bak, a nisko zegary (kontrolki jeszcze niżej); nie wyobrażam sobie jazdy z niewidocznymi przyrządami...
Po drugie: zbyt wysoki tankbag po załadowaniu staje się mało stabilny, rusza się na boki, jego mocowanie do baku na magnesy jest niepewne.
Wniosek: raczej rzadko bywa możliwość korzystania z powiększonej pojemności kuferka na bak.
Sam użytkuję od kilku lat tankbag, ale powiększanie jego pojemności (swoją drogą - bardzo rozbudowane, trzy piętra - prawdziwy komin na bagaż) można w praktyce między bajki włożyć, przynajmniej tak to wygląda z mojego punktu widzenia. Wzrost ma tu duże znaczenie - wysocy mają większe możliwości powiększania tankbagów!
kermadec - Pon Mar 21, 2011 20:27
:
Ja mam podwójny tankbag ale w drogę nigdy nie jadę ze spiętym całym zestawem.
Raz (ostatnio) założyłem całość bo przestawiałem konia do innego garażu i potwierdzam to co napisał Joy: to jakaś pomyłka. Zegarów nie widać, kontrolek nie widać. Ogólnie lipa.
Nie polecam.

PS. Ratowało mnie to, że było ciemno i kontrolki odbijały się od szyby-owiewki. Dzięki temu miałem jako takie pojęcie co się z koniem dzieje ;) .
joy - Pon Mar 21, 2011 20:53
:
Czyli moje wrażenia nie są odosobnione.
Tankbag genialnie nadaje się do turystyki jako dodatkowe miejsce na bagaż, niestety, niezbyt pojemne, ale każdy dodatkowy litr jest nie do pogardzenia. Poza tym tankbag ma jeszcze kilka zalet, które zaobserwowałem:

1. Pomaga bardziej równomiernie obciążyć motocykl - dociąża przednie koło. Z tej racji mimo niewielkiej jego pojemności warto umieszczać w nim rzeczy stosunkowo ciężkie, przykładowo ja w tankbagu wożę rozbudowany zestaw narzędzi.

2. Tankbag stanowi miejsce na bagaż podręczny, do którego mamy dostęp bez schodzenia z motocykla - idealnie nadaje się do przechowywania aparatu fotograficznego, zapasowych baterii, komórki, szwajcarskiego scyzoryka itp. Podczas wypraw turystycznych często zatrzymuję się na cyknięcie zdjęcia i wówczas wystarczy z tankbagu wyciągnąć aparat nie schodząc z motocykla - przy wielu okazjach do fotografowania zaoszczędza się w ten sposób dużo czasu.

3. Pełni funkcję estetyczną - jest podkreśleniem i dopełnieniem wyposażenia i wyglądu rasowej maszyny turystycznej.

4. Bardzo przydaje się mapnik na wierzchu, bo nawigacja to nie wszystko, mapa jest równie ważna i często niezastąpiona.

Dodam, jeszcze fakt istotny, iż NTV idealnie nadaje się do wszelkiej maści tankbagów z uwagi na metalowy i płaski bak - stworzony do umieszczania na nim magnetycznego kuferka.

Z mojej praktyki turystycznej minusy tankbagu:

1. Konieczność zabezpieczania przed deszczem - zazwyczaj są na wyposażeniu pokrowce przeciwdeszczowe, ale ich zakładanie jest dla mnie upierdliwością.

2. Pozostaje problem zabezpieczenia tankbagu przed kradzieżą podczas pozostawiania motocykla na dłużej.

3. Konieczność ściągania na czas tankowania, aczkolwiek akurat dla mnie w NTV to niewielki problem.

4. Tankbag w nieznaczny sposób rysuje lakier, co potwierdzam po kilku latach użytkowania, ale mnie to nie zniechęca, ponieważ ślady są naprawdę niewielkie.

Nie brakuje wrogów tankbagu, którzy mają swoje racje (np. mój przyjaciel na BMW R1100R, który ma garbaty i na dodatek plastikowy bak, odpada mocowanie na magnes, więc jest skazany na kłopotliwy montaż za pomocą pasków i uprzęży), ja ogólnie jednak tankbag polecam.
grzybol - Pon Mar 21, 2011 21:41
:
kuźwa ! a ja wpadlem do lidla przed 20-tą i juz sie zalapalem jedynie na rozmiary S pasa nerkowego i ochraniaczy na butki... szkoda... Pas chcialem sobie kupic, bo wydawal sie ok w tej cenie. Na reszte mnie nie bylo stac, chociaz na torbe to mialem chrapke :D
vasiliy - Pon Mar 21, 2011 21:48
:
DorDaw napisał/a:
trzeba pamiętać o zrobieniu małej dziurki w tej gumowej części na przodzie , żeby w razie woda mogła wyciekać .

Przecież tam jest dziura... wielkości pięty! :D
suriel - Pon Mar 21, 2011 22:17
:
Jeśłi chodzi o moje pytanie o pojemność owego tankbaga wynikało ono z czystej ciekawości opłacalności tego zakupu. Mianowicie zastanawiałem się czy w innych sklepach tudzież allegro można dostać tankbag o takich lub zbliżonych parametrach w podobnej cenie jak w lidlu. Zagadnienie funkcjonalności takiej dużej torby to osobna kwestia, ogólnie zgadzam się z przedmówcami. Na co się czaje to na tą bielizne funkcyjną. Jutro pojade do lidla i jak będzie to sobie kupie :)
DorDaw - Wto Mar 22, 2011 16:15
:
Właśnie wróciłem ze śmigania w nowym kompleciku z LIDL-a . Muszę przyznać że nie spodziewałem się, jestem przekonany o działaniu lepszym niż zwykła koszulka , nawet narciarska się umywa , kalesony są też super nie ściągają się nie piją , ładnie opinają ciało . Polecam niezdecydowanym :razz:
Wywi - Wto Mar 22, 2011 18:35
:
DorDaw napisał/a:
Muszę przyznać że nie spodziewałem się, jestem przekonany o działaniu lepszym niż zwykła koszulka , nawet narciarska się umywa , kalesony są też super nie ściągają się nie piją , ładnie opinają ciało . Polecam niezdecydowanym :razz:

Bo bielizna narciarska a motocyklowa to trochę co innego. Na nartach się trzeba ruszać, na moto siedzimy w jednej pozycji.

Ale ja też ubrałem się dzisiaj w bieliznę i szok :shock: Zgrzałem się, a nie zmarzłem :mrgreen: :mrgreen:

Co do pytania z góry: najtańszy tankbag z katalogu Polo o pojemności 25-35l (czyli porównywalnej z tym z Lidla) kosztuje 69,95€
sgtcop13 - Wto Mar 22, 2011 20:34
:
A moja żonka wpadła dzisiaj do Lidla i kupiła sobie rękawice na moto. Skandal, bo tego ze mną nie konsultowała :???:

...mam nadzieję, że za często nie będzie chciała ze mną jeździć :wink:

....no, bo gdzie wtedy ta woooooolność???!!! :mrgreen:
Skorpionwr - Wto Mar 22, 2011 21:28
:
Sgtcop13 Kupisz od Killa rzędówkę to Ślubną zostawisz przy ruszaniu :mrgreen:
Po powrocie Będziesz strugał jarząbka, że niby to za słabo się trzymała. Musisz negocjować umiejętnie bo porażka grozi suchym wiktem. :mrgreen:

A w dniu 22.05 to kolegów Wyślij na służbę gdzieś w teren bo przez Tarnów będzie sporo ST1300 lecieć na zlot do Muszyny. Ja chyba też a organizator jest też chyba z okolic Tarnowa. Jeździ taką białą z napisem POLICE obowiązkowo w kamizelce. Mówił, że ma pełną kulturę kierowców puszek o usłużności na drodze nie wspominając. :grin:
sgtcop13 - Sro Mar 23, 2011 20:52
:
Z tą "rzędówką" to pomyślę. Ale żona zawsze kurczowo się mnie trzyma, aż trudno oddychać :mrgreen:
Nawet postawienie moto na tylne koło by nie pomogło :evil:

Co do 22 maja, to poproszę kolegów, aby "Wam nie przeszkadzali" w jeździe :wink:

W użytkowniku "kontakt" powinien być mój nr telefonu. W razie ochoty lub potrzeby dzwoń śmiało :grin:

Acha, w Muszynie napitki popijajcie solidnie miejscową wodą mineralną. Dzieki temu "syndrom dnia poprzedniego" jest o wiele słabszy. :wink:
Skorpionwr - Sro Mar 23, 2011 21:23
:
Jeżeli znajdziemy chwilkę to prawdopodobnie skorzystam z okazji do spotkania tylko, że do Tarnowa pewnie nas będzie już kilku.
sgtcop13 - Pią Mar 25, 2011 18:43
:
Kilku motonitów na pewno się zmieści na moim podwórku, a kawy Ci w domu dostatek :grin:

Mam nadzieję, że akurat w tym dniu nie będę musiał tyrać w robocie :neutral:

Pozdrawiam
Skorpionwr - Pią Mar 25, 2011 20:19
:
dzięki za zaprosiny. Mam nadzieję, że na Łoje się Wybierasz. Jakby co to z Dąbrowy G. :grin: już jest część ekipy. W kupie raźniej.