Forum Honda NTV
Linkownia - Uzyskiwanie odszkodowania po wypadku ...
Stuk - Sro Lis 21, 2007 10:09
: Temat postu: Uzyskiwanie odszkodowania po wypadku ...
Przeglądając strony internetowe natknąłem się na artykuł a raczej reklamę firmy, dotyczącą wypłaty odszkodowania przez ubezpieczyciela po wypadku.
Każdy kto miał kolizję (np. samochodem) wie że z wypłatą odszkodowania, pokryciem całości szkody lub pełną, solidną naprawą bywają problemy. Artykuł jest na pewno sponsorowany .... ale przeczytać warto.
http://www.g777.pl/crash/crash1.php
Gdyby ktoś już korzystał z takiej formy dochodzenia swoich praw wynikających z ubezpieczenia lub z takiej drogi skorzysta, niech skreśli parę słów, jak to się robi krok po kroku i czy warto.
pozdrwiam Stuk
SzrotRider - Wto Gru 11, 2007 00:02
:
Osobiście z takiej formy nie korzystałem i mam nadzieję nie korzystać i wiele na ten temat nie powiem, gdyż specjalizuję się w innej gałęzi prawa.
Jeden mój znajomy pracuje w podobnego typu firmie. ?wiadczy usługi "bezpłatnie". Specjalnie dałem w cudzysłowie, gdyż za to pobiera wysoką prowizję od wywalczonego odszkodowania. Jedyna korzyść, że jak nie wywalczy to nic nie bierze.
Z mojego doświadczenia bym poradził tak:
- każda droga jest dobra jeżeli wiedzie do celu
- nie ma to jak ładnie sprecyzowane wezwanie przedsądowe (podobnie jak tego typu firmy - jak nie pomoże to i nie zaszkodzi).