Forum Honda NTV

Ogólne - Serwisowka po polsku

Borys - Nie Gru 06, 2009 01:25
: Temat postu: Serwisowka po polsku
Witam!

Szukalem, ale cos sobie chyba z szukajka nie radze, albo to ta pozna pora..

Gdzie znajde serwisowke do NTV, najlepiej po polsku do sciagniecia?

Macie cos takiego? Mozecie wstawic na jakiegos rapida do sciagniecia?

Pozdrawiam!
Killu - Nie Gru 06, 2009 01:47
:
Nie zdziwiło by mnie, gdyby takich czarów nawet Honda nie miała :P
Borys - Nie Gru 06, 2009 02:48
:
Czarow? Tzn ze co, nie ma czegos takiego jak serwisowka w Hondzie, czy nie po polsku? :)
Killu - Nie Gru 06, 2009 03:16
:
Chyba z tym językiem polskim masz za duże wymagania... Ale kto wie?
Borys - Nie Gru 06, 2009 03:38
:
No dobra.. Niech wiec bedzie Inglisz :) Byle w jednym pliku, coby bordello nie bylo :) To co znalazlem bylo porozrzucane w 10 plikach.. :)
cinek - Nie Gru 06, 2009 13:38
:
zobaczw tym temacie:

http://www.ntv.fora.pl/li...-hondy,472.html
aftys6 - Nie Gru 06, 2009 14:58
:
Serwisówkę w Hundzie oczywiście można zamówić.

Koszt w zależności od modelu od 170 wzwyż.

Kiedyś dowiadywałem sie do Deauville to mi 190 krzyknęli ;]

P.S. Po polsku nie ma, ceny dotyczą tych w jezyku angielskim
ogniki - Sro Sty 06, 2010 13:14
:
Sławmy i szerzmy nasz ojczysty język żądajmy dokumentacji po Polsku, serwisówki także :D
mateo - Sro Sty 06, 2010 16:30
:
ogniki hasło słuszne, ale nasze żądania na nic się zdadzą bo żądać to my sobie możemy... jedyne co nam pozostaje to podzielić rozdziały między siebie i wziąć się za tłumaczenie :D
ogniki - Sro Sty 06, 2010 16:36
:
Mateo ale jak nie my to kto będzie walczył w naszej sprawie?
mateo - Sro Sty 06, 2010 16:41
:
Ogniki przedstaw więc taktykę tej walki, jak chcesz zmusić Hondę to przetłumaczenia serwisówki NTV na polski ?
ogniki - Sro Sty 06, 2010 16:45
:
Mateo tak jak masz w podpisie: "Trzeba dokonywać wielkich rzeczy póki można, by za dziesięć lat usiąść w fotelu i wspominać."

Nie chodzi tylko o honde i serwisówki, to większa sprawa, trzeba pójść dalej niech mówią w naszym języku.

Jeśli jesteśmy klientami to niech sprzedawca się dostosuje.
mateo - Sro Sty 06, 2010 16:54
:
Ogniki ok, wiem o co Ci chodzi, ale nadal nie otrzymałem odpowiedzi na moje pytanie (patrz wyżej)...Podniosłe hasła brzmią świetnie dla ucha, ale samo się nic nie zrobi bo do tego trzeba jeszcze działać w racjonalny sposób.
krzys59 - Czw Sie 26, 2010 20:22
:
aftys6 napisał/a:
Serwisówkę w Hundzie oczywiście można zamówić...

Jak, gdzie i u kogo? Bo na moje pytanie o service manual dostałem odpowiedź z hondy, że nie ma takiej możliwości, jedynie instrukcja użytkownika za 60 zł. Chodzi mi o NT700V
Borys - Pią Sie 27, 2010 11:10
:
Chlopaki, zmusmy skosnookich zeby mowili w naszym jezyku, przerzucili sie z ryzu na zimniaki, a na koniec niech przetlumacza na nasz ojczysty jezyk slowo Honda! :) Bedzie dla nas pelnia szczescia! Oczywiscie serwisowka musi byc tez po polsku :)
Killu - Pon Sie 30, 2010 18:17
:
Słowo Honda w wolnym tłumaczeniu znaczy "niekończące się pole ryżowe". Serio - nie da się przetłumaczyć tego inaczej.

EDIT

Chyba nikt nie chciał by mieć na swoim motocyklu napisu "Niekończące się pole ryżowe". Przy takiej nazwie marki, powiedzonko "W Suzuki same stuki" wymięka ;)
Gregory - Pon Wrz 13, 2010 21:45
:
Ło Matko!

"Niekończące się pole ryżowe" to tak po naszemu byłoby "nieopróźniający się kufel piwa" :mrgreen:

Całkiem fajnie wyglądałby taki napis na baku, byłoby sporo zazdrośników, hehe!
Miramar - Pon Lis 08, 2010 22:41
:
A może sami sobie zrobimy serwisówkę po polsku ?

Kilka wieczorów, tłumacz google i domowy komputerek i udało mi się sklecić coś takiego :

http://chomikuj.pl/mirekddk

oczywiście replika Haynesa, co wy na to ?
Killu - Pon Lis 08, 2010 22:50
:
Aż jestem ciekaw, co z tego będzie... Zaraz zasysyam. Jak przetłumaczysz zostaniesz - będziesz bohaterem wielu for 8)

EDIT

Ale nie znalazłem serwisówki w tym chomiku... Może jakiś ślepy jestem...
grzybol - Pon Lis 08, 2010 22:55
:
jak to pobrac ?

EDYCJA
Gregory, dzieki serdeczne za instrukcje sciagania pliku.
Miramar, szacun dla Ciebie za wlozony wklad ! Nie jednemu sie przyda.
Idac Twoja mysla, mozna by przetlumaczyc hiszpanskiego manuala do Deauville. Jak nikt sie za to nie wezmie wczesniej, to sam ogarne w ferie Bozo Narodzeniowe.

pozdraw. !
Gregory - Pon Lis 08, 2010 23:07
:
po lewej stronie na drzewku są "DOKUMENTY" z wykrzyknikiem. Kliknijcie na to, później na "MOTO". Następnie w prawym oknie klikacie na ikonę PDF z nazwą "0-pl" i potem pobieracie.

Kawał dobrej roboty z tym tłumaczeniem :)
Killu - Pon Lis 08, 2010 23:21
:
DZIęKI!
Miramar - Wto Lis 09, 2010 18:08
:
No to co mogę lecieć z kolejnym plikiem ?
Trochę może to potrwać, ale zobaczymy co z tego wyjdzie
piguła - Sro Lis 10, 2010 09:25
:
JESTEŚ WIELKI...........czekam na resztę
bedur - Sro Lis 10, 2010 19:06
:
Szacun Miramar - kroi się kawał niezłej roboty :grin:
Killu - Sro Lis 10, 2010 19:22
:
Jestem ciekaw, czy gdyby zwrócić się do kogoś kumatego, czy nie można by tego wydać na papierze? Jeszcze miałbyś z tego profity! Myślę, że nasza jednostka jest bardzo popularnym silnikiem i wprowadzając jedyni kosmetyczne zmiany można udostępnić ludziom serwisówki do entevałek, transalpów, aftyk, shadowów i Bóg jeden wie, do czego jeszcze :D

Może na forum jest ktoś, kto się w takich sprawach orientuje! Uważam, ze taki kawał pracy powinien zostać wynagrodzony!

To jak chłopaki - zrzucamy się na jakiś upominek?
Miramar - Czw Lis 11, 2010 17:47
:
Killu napisał/a:
Jestem ciekaw, czy gdyby zwrócić się do kogoś kumatego, czy nie można by tego wydać na papierze?

Obawiam się, że nie mam praw autorskich do wykorzystywania zdjęć z Haynesa więc to taka nieoficjalna amatorka ( na dodatek mogą tam być błędy wynikłe z łumaczenia bądź nieznajomości rzeczy ).

A propos upominka ledwie zacząłem a wy już takie tam, dajcie spokój wystarczy flaszka na Łojowisku :lol:
Killu - Czw Lis 11, 2010 19:16
:
Pewnie jakaś się znajdzie :D
grzybol - Pią Lis 12, 2010 00:04
:
Killu, ale do XL600V, XRV 750 oraz XL1000V jest juz przeciez po polskiemu ;) Mam nawet na dysku. W razie potrzeby moge sie podzielic :]
Killu - Pią Lis 12, 2010 10:41
:
Varadero, to kompletni inna konstrukcja, ale serwisówka do trampka może znacznie ułatwić tłumaczenie, bo większość rzeczy będzie identyczna ;)
grzybol - Pią Lis 19, 2010 00:49
:
wrzucilem na rapidka. Po polsku instrukcja do Afri, trampka i varadero:

http://rapidshare.com/fil...strukcja_pl.pdf

Korzystalem nieodplatnie wiec w niedlugim czasie link pewnie padnie. Jakby ktos mial konto, to moze zauplaudowac na stale.

pozdraw. !
grzybol
Killu - Pią Lis 19, 2010 00:55
:
Jesteś pewny, że Varadero!?
grzybol - Pią Lis 19, 2010 02:55
:
jezeli XL1000V to varadero, to tak :) Zreszta, najlepiej sciagnij i sam zobacz. Tak bedzie najpewniej.
Taka kiedys znalazlem w sieci i taka wam udostepniam. Moze sie przydac.
Killu - Pią Lis 19, 2010 11:50
:
Nie mogę korzystać z Rapidów niestety :/
grzybol - Pią Lis 19, 2010 13:38
:
w takim razie, wszyscy ktorzy nie moga, luba maja problem ze sciagnieciem pliku, moga poslac mi pw z mailem w tresci, a ja bede sukcesywnie do kazdego zainteresowanego rozsylal.
Killu, nie ma opcji nie do przeskoczenia ;)
pozdraw. !
Killu - Pią Lis 19, 2010 13:41
:
Jak coś, to wyślij na adres: ntvfora@wp.pl a ja wstawię na jakiś serwer. I tak od dawna chciałem pozbierać manuale, serwisówki, schematy i wszystko do naszych motocykli w jednym miejscu, żeby mieć bazę danych.

Dzięki i pozdRR!
andrut78 - Pią Lis 19, 2010 22:37
:
Killu napisał/a:
Jak coś, to wyślij na adres: ntvfora@wp.pl a ja wstawię na jakiś serwer. I tak od dawna chciałem pozbierać manuale, serwisówki, schematy i wszystko do naszych motocykli w jednym miejscu, żeby mieć bazę danych.

Dzięki i pozdRR!

na przykład na chomiku :)
kermadec - Pią Lis 19, 2010 22:56
:
Proszę państwa... ile to wszystko waży? Przecież serwer jest....
Killu - Sob Lis 20, 2010 02:40
:
Lepiej nie trzymać takich materiałów na naszym serwerze, żeby w razie czego nie zamknęli nam forum :P

Ja bym wrzucił na www.wyslijto.pl i zabezpieczył hasłem.

"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę" ;)
kermadec - Sob Lis 20, 2010 11:28
:
Trzymać można. Wystarczy zapakować RARem, zablokować hasłem i ukryć nazwy plików.
Jak nie będziemy tego rozpowszechniać to nie będzie problemu.

Dodatkowo można zrobić tak by hasło to archiwum było wysyłane zainteresowanemu na PW (dzięki temu wiadomo będzie kto to ściąga).

No, ale pozostawiam to waszej decyzji.
Killu - Sob Lis 20, 2010 12:02
:
Jeżeli tak będzie łatwiej, to OK. Ale to już nie w mojej mocy leży umieszczenie tego na serwerze...

Trzeba zrobić jakąś stronkę i prospekty motocykli, ich opisy i takie tam... Na pewno serwisówki też znajdą tam swoje miejsce.

Ale póki trony jeszcze niema - musimy sobie jakoś radzić ;)
grzybol - Sob Lis 20, 2010 17:51
:
poki co, ja wyslalem to wam na maila: ntvfora@wp.pl
A jak wy to rozdysponujecie, to juz wasza brocha ;)
Killu - Sob Lis 20, 2010 22:01
:
Na razie daję z innego linku tym, którzy również nie mogą korzystać z rapidów ;)

http://wyslijto.pl/files/download/eca9ccri1j
sgtcop13 - Pon Lis 22, 2010 12:44
:
Ale tu trzeba jakieś hasło, aby zassać.... :shock:
Killu - Pon Lis 22, 2010 12:49
:
Już wysłałem PW.

PozdRR
Parabiker - Pon Lis 22, 2010 15:31
:
Killu, Podeślesz tez do mnie to hasło? Dzieki z góry.
Miramar - Sro Gru 08, 2010 20:03
:
Przetłumaczyłem nowy kawałek Haynesa. Przyda się do wiosennego przeglądu.

http://www.chomikuj.pl/mirekddk

Przyjemnej lektury w zimowe wieczory ! :grin:
sgtcop13 - Sro Gru 08, 2010 21:01
:
Już chomiczek jest wysysany :grin:

Wielkie DZIęKI
Parabiker - Czw Gru 09, 2010 11:23
:
Wielkie dzięki Miramar. Chomiczek sie czasem przydaje:) Dobra robota
RadRas - Nie Gru 26, 2010 11:20
:
Miramar wielkie dzięki wspaniała robota :)