Forum Honda NTV

Ogólne - Konkurs fotograficzny!

emzet16 - Czw Sty 01, 1970 01:00
:
Albo olej do dwusuwów
Killu - Czw Sty 01, 1970 01:00
:
Ewentualnie może być też "sportowy wunderbaum" do samochodu :wink: Co to tego jeszcze możemy się dogadać :P Ale powiedzcie, co myślicie o takim pomyśle... Ja to widzę tak:

Dzielimy wszystko na dwie kategorie 1. Deauville; 2. Revere

Każdy chętny musi napisać oświadczenie, że zdjęcia są jego autorstwa i ma do nich wszelkie prawa.

Można wystawić MAX 3 zdjęcia.

Zdjęcia nie mogą być obrabiane, czy poprawiane komputerowo.

Zwycięzcę wybierze tłum za pomocą ankiety :wink:

"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"
tomeczek151 - Czw Sty 01, 1970 01:00
:
A ja bym mógł dać coś więcej wartego :D Ot taki kołnierz z retbike ocieplany. Wygrałem go w konkursie motogenu ale i tak go nigdy nie używałem i nie zamierzam używać więc po co ma leżeć i się kurzyć.

Coś takiego:

http://www.retbike.pl/akc...neoprenowy.html

Tomek

Dodano:

Jeżeli ten konkurs ma dojść do skutku, to już na samym początku należy wyłonić jury. Z wiadomych przyczyn te osoby nie będą mogły brać udziału w konkursie. Tak samo od razu wypadałoby ustalić pulę nagród. Także chłopaki zapraszam was do dyskusji.

Tomek
tomeczek151 - Czw Cze 04, 2009 11:09
: Temat postu: Konkurs fotograficzny!

Skorpionwr - Czw Cze 04, 2009 11:34
:
Pomysł z wszech miar godny poparcia. Może na spotkaniu domówimy więcej szczegółów i ufundujemy nagrodę :?: "Tomek najpierw poczekaj aż księżniczka trochę dorośnie. Sprawa podziału królestwa :wink: może być aktualna nawet z czasem następca zasiądzie wraz z małżonką na tronie :P Jedak królowanie to ciężka harówka lepiej się dobrze Zastanów :lol: "

Pozdrawiam
tomeczek151 - Czw Cze 04, 2009 11:54
:
^^ nie bój się... Ja tylko żartuję :) Hmm może lepiej by było zrobić oficjalne ogłoszenie wyników i rozdanie nagród na spotkaniu? Dzięki temu odpadłby koszt przesyłki, a za zaoszczędzone pieniądze można by kupić jeszcze coś ciekawego. Oczywiście jeżeli wygrałby ktoś kogo by nie było w Przasnyszu to wysłalibyśmy to pocztą.

Ot takie moje przemyślenia.

Kogo widzicie w Jury?

Tomek
vasiliy - Czw Cze 04, 2009 12:03
:
Jury albo sonda dla zarejestrowanych użytkowników - jeżeli jest to do zrobienia (?). Tylko jedno IP = jeden głos :wink:
Skorpionwr - Czw Cze 04, 2009 12:11
:
Jeżeli ma to być konkurs z prawdziwego zdarzenia, to trzeba dać fotografom więcej czasu. Moim zdaniem to pod koniec sezonu, żeby Wszyscy którzy odwiedzą ciekawe miejsca mogli się pochwalić. Na spotkaniu to myślałem żeby przedyskutować i ustalić regulamin oraz ewentualnie ufundować jakąś nagrodę. Taki konkurs mógłby stać się cykliczny, a ogłoszenie wyników zawsze późną jesienią. Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam
tomeczek151 - Czw Cze 04, 2009 12:26
:
Ad.1 Vasiliy, taka ankieta jest jak najbardziej do zrobienia tylko że 1 IP= jeden głos nie ma racji bytu, ze względu na to że bardzo duża część osób ma zapewne zmienne IP. Więc kogoś np taki sprej do łańcucha (po co nam to?) mógłby bardzo skłonić do oszustw.

Ad.2 Skorpionwr, chyba trzeba się z Tobą zgodzić, mi samemu chodzi po głowie wypad do Czech i foty w takim jednym uroczym zakątku :D No ale niech większość decyduje :)

Ad.3 Przepraszam jeżeli narzucam wam mój pomysł ale wydaje mi się że on będzie najlepszy. Otóż wymyśliłem już system głosowania.

Jurorami będą wszyscy zarejestrowani użytkownicy forum. Otóż, każdy prześle po 3 zdjęcia. Jedno które uczestnik sam wybierze będzie zamieszczone na stronie głównej jako zdjęcie wg uczestnika najlepsze. Do pozostałych dwóch będę odnośniki.

Zdjęcia nie będą podpisane nickami, tylko numerami, żeby nie było uwag pokroju że ja kogoś lubię i na jego moto głosuję. Każdy z własnego konta, oficjalnie odda 3 głosy. Motocykl wymieniony pierwszy dostaje 3 pkt, drugi 2 pkt, a 3 1 pkt. Wszystko potem się ładnie podliczy i będą znane wszystkie 3 miejsca.

Przykładowo oddany głos będzie wyglądał tak:

1. Nr 3 (3 pkt)

2. Nr 8 (2 pkt)

3. Nr 1 (1 pkt)

Co wy na taki system głosowania?

Tomek
Skorpionwr - Czw Cze 04, 2009 12:34
:
Tak moim zdanie będzie chyba dobrze. Jeden forumowicz ma 6pkt do rozdzielenia, a nie sądzę żeby ktoś zakładał drugie konto żeby dwa razy głosować .

Pozdrawiam
vasiliy - Czw Cze 04, 2009 12:41
:
Luksus. Tak trzeba zrobić :) Nie wiem tylko czy jest sens ukrywania kogo jest zdjęcie, ponieważ można łatwo sprawdzić czyje moto jest na zdjęciu :wink:

P.s. A czy ta sonda nie działa tak, że zapamiętuje który użytkownik oddał głos? (IP wtedy nie ma nic do rzeczy)
Killu - Czw Cze 04, 2009 13:00
:
Wydaje mi się, że sonda właśnie tak działa, jednak system głosowania wymyślony przez Tomka wydaje mi się ciekawszy :wink: Fajnie było by, gdyby głosy były opisane... Chodzi mi o to, że na przykład Numer 4 otrzymuje 3 pkt ponieważ podoba mi się dynamiczny sposób ujęcia motocykla. I jeszcze jedno - trzeba ustalić, czy zdjęcie musi być zrobione przez autora, czy może tylko ma się znajdować na nim motocykl. To ważne, ponieważ pierwsza opcja wyklucza robienie zdjęć w trakcie jazdy, ale wymusza ocenę pracy konkretnej osoby... To tak, żeby nie było nieporozumień :wink: A na finale możemy wybrać 12 zdjęć i zamówić kalendarz do garażu na 2010 :wink: A może kalendarz był by nagrodą za jedno z 3 miejsc...
vasiliy - Czw Cze 04, 2009 13:18
:
Podoba mi się to nasze forum :wink: Co pomysł to ciekawszy. Kalendarz to by było coś!!
tomeczek151 - Czw Cze 04, 2009 13:42
:
Hmm wiadomo że można sprawdzić czyje to moto, no ale nie wiem czy przy pewnym ujęciu (od przodu) byś potrafił rozróżnić NTV Emzeta, Killa i moją. Numerki będą tylko po to żeby wybierać lepsze zdjęcia, a nie osoby :)

Właśnie sprawdzam na jakiej zasadzie działa ta ankieta, co można zobaczyć w Linkowni :)

Tomek
Killu - Czw Cze 04, 2009 13:51
:
Dostaniemy numer, jak w obozie...

Em... Wiesz Tomek - akurat z przodu, to nasze maszynki się różnią kilkoma szczegółami :wink:
ruthi7 - Pią Cze 05, 2009 01:42
:
Uważam, że konkurs rozgrywany częściej mógłby być bardziej atrakcyjny dla jego uczestników jak i dla kibicujących. Jeżeli zostawimy jeden konkurs na cały rok temat pójdzie w zapomnienie lub przestanie być czytany. Nagrodą nie musi być nic specjalnego/rzeczowego. Może to być np. nagroda w postaci "zdjęcia miesiąca" coś jak na ForumMotocyklistów. Zwycięzca i jego zdjęcie może być "podwieszone" przez Moda. Ewentualnie do konkursu z nagrodami zgłosić zdjęcia które wygrały w poszczególnych miesiącach i z nich wybrać zdjęcie roku nagrodzone jakimś gadżetem.

Plusy to:

-więcej zdjęć w konkursie

-możliwość zrobienia zdjęć w różnych porach roku i rożnych miejscach

-większa atrakcyjność tematu konkursowego

Minusy (według mnie):

- czekanie na zrobienie "tego jedynego" zdjęcia

- problem z wyborem zdjęcia, jeżeli ktoś ma ich więcej :)

- prawdopodobieństwo, że temat będzie mniej atrakcyjny dla userów, mało będzie się w nim działo a co za tym idzie zsunie się w dół.
Killu - Pią Cze 05, 2009 01:51
:
Podrzucając pomysł o konkursie miałem na myśli raczej jednorazowy wybryk :wink: Może po prostu obgadajmy szczegółowo temat w Przasnyszu... Zróbmy jedną edycję i zobaczmy co z tego wyjdzie :wink: Oczywiście konkurs sam w sobie jest już dobrą zabawą i upominek może być symboliczny, lub nawet wcale nie musi go być... Oczywiście zawsze jest tytuł i prestiż :wink:

Co do głosowania... Moim zdaniem najlepsza będzie ankieta i potwierdzenie swojego głosu w poście wraz z odpowiedzią na pytanie: "Dlaczego wybrałeś(aś) właśnie to zdjęcie?".
sladek - Pią Cze 05, 2009 03:27
:
Tak się składa że jestem programistą i ostatnio napisałem taki prościutki system do konkursu foto.

Jutro Wam go zaprezentuje i jeśli się spodoba to można będzie konkurs w nim zorganizować.
Killu - Pią Cze 05, 2009 03:32
:
Super :D
sladek - Pią Cze 05, 2009 19:11
:
Jak obiecałem tak też zrobiłem.

http://sladi.pl/ntv/

w systemie teraz jest dwóch lodków

Pierwszy

login:

ntvntv1

pass:

ntvntv1

Drugi

ntvntv2

ntvntv2

Jeden user może oceniać foty drugiego dlatego do przetestowania jak to działa należało by się zalogować na jednego usera dodać jakieś foto a następnie przelogować się na innego.

Jeśli uznacie że może się to jakoś przydać to dajcie znać.
Marcin - Pią Cze 05, 2009 20:43
:
No to się bójta jak zrobię kilka fotek mojej lali na Chorwacji he he
Killu - Pią Cze 05, 2009 21:07
:
Sladek, a możesz przerobić program tak, żeby można było ocenić max 3 zdjęcia, i każde za inną ilość punktów? Tak, jak to opisał wcześniej Tomek?

Ja mam inną strategię na konkurs, niż widoki :wink:
Skorpionwr - Pią Cze 05, 2009 21:29
:
Pomysł ruthi7 też mi się podoba. Będzie nad czym dyskutować na spotkaniu.

Pozdrawiam
maurycy - Sob Cze 06, 2009 11:01
:
Ten konkurs mógłby być organizowany co miesiąc, bez nagród rzeczowych, nagrodą było by umieszczenie swojego motocykla w kalendarzu, do listopada, zapewne wybierzemy najlepszych 20-30 zdjeć.

Z tego złożymy kalendarz.

Uprzedziłem moda od zmain w piśmie.
Skorpionwr - Sob Cze 06, 2009 16:52
:
Dyskusja idzie w jak najlepszym kierunku, tylko proszę o więcej pomysłów.

Pozdrawiam
Killu - Sro Paź 28, 2009 17:58
:
Mamy już prawie listopad... Jak robimy z konkursem? Zakopujemy temat, czy może ruszamy pełną parą? Sezon już prawie zakończony, sporadycznie można mieć przyjemność "pomachania" do kolegi/koleżanki nadjeżdżającego/nadjeżdżającej z przeciwka i chyba prawie nikt nie wybiera się w dalszą trasę na motocyklu.

Kolejna kwestia - robimy konkurs dla samej idei wyłonienia najładniejszych motocykli, czy dorzucimy do tego jeszcze koncepcję stworzenia kalendarza i wybieramy 12 najładniejszych zdjęć, z których tylko kilka zostanie nagrodzonych?

Zachęcam do pociągnięcia tematu do końca :wink:
mateo - Sro Paź 28, 2009 20:00
:
Killu dobrze gadasz !

Wg mnie możemy założyć temat, każdy wstawi max 3 fotki, oraz każdy będzie miał max 3 głosy z tego głosowania wyłonimy 12 najlepszych fotek, a wtedy będziemy zastanawiać się czy damy radę stworzyć z tego kalendarz, może ktoś ma doświadczenie w temacie tworzenia kalendarzy...
Killu - Sro Paź 28, 2009 21:00
:
Myślę, że wielu fotografów zajmuje się robieniem kalendarzy i z tym nie powinno być problemów. Rodzice mojej dziewczyny zajmują się fotografią zawodowo, więc w tej kwestii mogę z pewnością dostać od Nich sensowne kontakty do przyszłych kandydatów na wykonawców projektu. W końcu w szkołach, kiedy co roku robi się zdjęcia - wykonawcy składają tego typu propozycje. Pytanie, kto pisałby się na taki kalendarz... Wiadomo, że dużą rolę gra cena, ale tak wstępnie myślę, że znalazło by się 10-15 osób, a w takiej ilości sprawa może mieć już sens.

Ja też mam takie wyobrażenie. Proponuję max 3 zdjęcia od jednej osoby, oraz jedna osoba może przyznać max 3 punkty.

W kwestii formalnej powiem jeszcze, że pierwotnie myślałem o sztywnych zasadach na jakich ma opierać się konkurs - zero obróbki komputerowej, zdjęcie ma być wykonane przez właściciela motocykla i poprzedzone regułką dotyczącą praw autorskich itp.

Natomiast na zlocie zamieniłem parę słów z kilkoma osobami i ostatecznie myślę, że najważniejsze jest to, żeby zdjęcie cieszyło oko, i żeby była na nim maszyna użytkownika forum. Czy będzie poprawiane na komputerze, czy będzie to widoczek, czy tarcie kolanem w winklu, czy jazda na kole, czy fotka z jakiegoś zlotu lub wyprawy - to bez znaczenia.

Jak Wy to widzicie? Im szybciej podejmiemy decyzję, tym szybciej będziemy mogli ruszyć z konkursem.

Może warto przetrzepać strych i piwnicę w poszukiwaniu jakiegoś akcesoria, którego po prostu nie używamy, a który ma jakąś wartość i może się komuś przydać... Ja być może znalazłem taki przedmiot, lecz sprawy z tym związane najpierw muszę doprowadzić do końca, zanim cokolwiek otwarcie zadeklaruję.
mateo - Sro Paź 28, 2009 22:10
:
Nie wiem jak reszta, ale ja zgadzam się z konkursem na takich zasadach + moja propozycja - tylko jedna fotka danego forumowicza może znaleźć się w kalendarzu... ?

Co do nagród myślę, że samo wyróżnienie jakim byłby wydruk foto w kalendarzu jest już wielkim zaszczytem.

P.S z tym przeszukiwaniem swoich gratów, mam inna propozycję, ale to chyba już pomysł na inny temat.
aftys6 - Sro Paź 28, 2009 22:59
:
Ja z chęcią bym wziął kalendarz :wink:

Fajnie było by mieć swój NTVkowy kalendarz na ścianie

Jestem Za :wink:
Killu - Sro Paź 28, 2009 23:31
:
Masz rację Mateo! Było by dobrze, żeby max jedno zdjęcie danej maszyny mogło pojawić się w kalendarzu! Będziemy wybierać miss stycznia, miss kwietnia itd 8) Ale mam jeszcze takie pytanie - jaki masz pomysł odnośnie wykopywania gratów?
Brt - Czw Paź 29, 2009 09:30
:
Ja zajmuje się obecnie tworzeniem kalendarza dla inne klubu motoryzacyjnego. W razie czego mogę pomóc/spróbować zająć się i tym.

Co do kwestji wybrania 12 zdjęć: to jeszcze trzeba by się zastanowić które zdjęcie w którym miesiącu. Możliwe, że ktoś zrobi zdjęcie specyficzne (np. zimowe) i głupio by wyglądało jak by było np. w czerwcu.

Pozostaje jeszcze kwestja okładki? Co/Kto na niej będzie się znajdować?

Na kiedy chcielibyście mieć ten kalendarz. Z doświadczenia wiem, że trochę się z tym schodzi (zebranie zdjęć, głosowanie, obróbka, przygotowanie do druku, wysyłka itp itd).
mateo - Czw Paź 29, 2009 11:16
:
Napisałem bardzo szczegółowego i obszernego posta, miałem już naciskać "wyślij" i trach wyłączyli mi na moment prąd i wszystko poszło się... odtworzę to w skrócie bo trochę się zdenerwowałem:

I. zakładamy temat, przez 2 tygodnie wysyłamy fotki, następnie przez tydzień głosujemy, mamy 12 fotek.

II. Strona tytułowa, np. jedna ze wspólnych fotek które zrobiliście na spotkaniu w Łojach lub motyw z forumowej koszuli ntv.

III. Brt jak wyglądałoby to od strony kosztów i czasu?

Killu napiszę Ci później na gg.
Killu - Czw Paź 29, 2009 12:38
:
Ja mam podobną koncepcję, przy czym zaproponuję konkretne terminy:

- 1 listopada 2009 -> Założenie nowego tematu w dziale GALERIA, służącego wrzucaniu zdjęć. Zdjęcia będzie można wrzucać do 15 listopada 2009r.

- 16 listopada ogłaszamy początek wystawiania ocen.

- 22 listopada 2009 odbędzie się oficjalne podliczanie punktów i ogłoszenie wyników.

- 22 listopada 2009, po ogłoszeniu wyników damy sobie czas do 30 listopada 2009 na dogadanie się, która maszyna będzie miss danego miesiąca :P

Pozostanie nam więc cały grudzień na wykonanie projektu :D Fajnie było by jednak uwinąć się przed końcem grudnia tak, żeby kalendarz dotarł do każdego jeszcze przed styczniem.

Co Wy na to?

EDIT

Do poniedziałku możesz mnie nie trafić na gadulcu, ponieważ raczej będę poza domem... Jak coś, to pisz na PW, albo po prostu poczekamy z tą rozmową.
pitervx - Czw Paź 29, 2009 17:43
:
Koncepcja jest do zaakceptowania i nie ma co zwlekac bo wiadomo ze wszystko sie przeciągnie :wink: a kalendarz na scianie super sprawa:D
mateo - Czw Paź 29, 2009 18:09
:
Również jestem na tak, będzie super jak wyrobimy się na gwiazdkę :D

Jak dotychczas zainteresowanie słabe, ale miejmy nadzieję że forumowicze się obudzą :D

BTW

Czy forum żyje jeszcze starym czasem bo u mnie jest godzina do przodu :D
Fidel - Czw Paź 29, 2009 18:53
:
Ja zagłosuję chętnie, kalendarz pewnie też kupię a co do własnych zdjęć to raczej nic ciekawego nie mam ale to się zobaczy
Killu - Czw Paź 29, 2009 20:06
:
Myślę, że każdy może zrobić ciekawe i niekonwencjonalne zdjęcie :) Trzeba tylko poruszyć wyobraźnię. Ja mam pewien pomysł, lecz nie zdradzę go, żeby ktoś mnie nie ubiegł :P

Co do czasu, to musisz zmienić go samodzielnie we własnym profilu :wink:
Brt - Pią Paź 30, 2009 09:20
:

W firmie, w której ja robię kalendarze. jest to uzależnione od ilości sztuk.

Pod http://www.twoje-kalendar...5&expandable=12 znajdziecie informacje/ofertę odnośnie kalendarzy.(to jest tylko propozycja. można poszukać innej firmy/oferty)

Czas realizacji, z tego co pamiętam, to 2 tygodnie(uzależnione pewnie od ilości sztuk).

Co do terminu Grudnia, to pamiętajcie, że tak naprawde to nie jest cały grudzień. ?więta odpada raczej, wtedy się nie pracuje, oraz natłok w drukarnii jest duży(wiele osób chce mieć kalendarze od stycznia), więc nie wiem czy się wyrobimy z tym wszystkim...

Do samych kosztów trzebaby doliczyć też jakąś obróbkę graficzną(chyba, że mamy na forum osobę która może się tym zająć) nie tylko samych zdjęć, ale i całej "karty kalendarza".
Killu - Pią Paź 30, 2009 14:04
:
Realistycznie możemy policzyć, że koszt jednego kalendarza razem z przesyłką nie powinien przekroczyć 30zł. Myślę, że nie jest to jakaś niesamowicie wygórowana cena... Tylko projekt będziemy musieli wykonać od początku do końca sami, żeby zaoszczędzić... Bo z tego, co zrozumiałem wykonanie projektu graficznego przez firmę, to koszt rzędu 250zł-750zł... Miguś zajmuje się grafiką. Może znalazłby troszeczkę czasu.
Brt - Nie Lis 01, 2009 11:42
:
To może poruszymy kilka mniej lub bardziej ważnych kwestji przy takim projekcie.

Na początek kwestja głosowania:

- Czy na zdjęciach ma znajdować się tylko motocykl? (czy np. zdjęcia z jakichś wyjazdów grupowych, nie tylko z posiadaczami NTV, foto z modelkami, itp)

- Czy musi on być "cały", czy można się skupić tylko na jakimś elemencie ( np. zegary, wydech, itp)?

- Czy zdjęcia mogą być poprawiane w programach graficznch i w jakim stopniu?

- W jakiej rozdzielczości mają być zdjęcia? Z uwagi, że dobre zdjęcia mają nawet po kilka Mb, może narazie warto przysyłać zmniejszone do np. 800x600. A dopiero finałową 12 przysłać w oryginalnym rozmiarze?

- Co z tablicami rejestracyjnymi?

- Może zastosować jakiś schemat nazywania zdjęć, np. [nick]-[numer_zdjęcia]

- Po zakończeniu zbierania, jak wyglada sprawa głosowania? Ile zdjęć można wystawić na dany miesiąc?

- Czy 12 miesięcy = 12 zdjęć różnych autorów?
Killu - Nie Lis 01, 2009 13:17
:
- Czy na zdjęciach ma znajdować się tylko motocykl? (czy np. zdjęcia z jakichś wyjazdów grupowych, nie tylko z posiadaczami NTV, foto z modelkami, itp)

* Pełna dobrowolność, byle by ten motocykl też tam był :P

- Czy musi on być "cały", czy można się skupić tylko na jakimś elemencie ( np. zegary, wydech, itp)?

* Może być tylko detal. Czy przejdzie, to już inna sprawa...

- Czy zdjęcia mogą być poprawiane w programach graficznch i w jakim stopniu?

* Kalendarz ma chyba cieszyć oko, więc i tutaj obowiązuje dowolność formy.

- W jakiej rozdzielczości mają być zdjęcia? Z uwagi, że dobre zdjęcia mają nawet po kilka Mb, może narazie warto przysyłać zmniejszone do np. 800x600. A dopiero finałową 12 przysłać w oryginalnym rozmiarze?

* Tutaj się zgadzam... Lepiej zamieszczać zdjęcia w mniejszej rozdzielczości, żeby temat był czytelny.

- Co z tablicami rejestracyjnymi?

* Zależy, co autor będzie chciał z nimi zrobić...

- Może zastosować jakiś schemat nazywania zdjęć, np. [nick]-[numer_zdjęcia]

* Zgadzam się w pełni!

- Po zakończeniu zbierania, jak wyglada sprawa głosowania? Ile zdjęć można wystawić na dany miesiąc?

* na to jeszcze mamy czas, więc sprawa jest jeszcze otwarta!

- Czy 12 miesięcy = 12 zdjęć różnych autorów?

* Myślę, że tak, ale zobaczymy ile zdjęć nazbieramy!
Brt - Wto Lis 17, 2009 00:23
:
Koleżanki i koledzy, myślę, że najlepsze miejsce do pogadanek o konkursie jest tutaj.

Co do kwestji poruszonych na w temacie ze zdjęciami.

IMO, czy ma sens jednoczesne głosowanie i zbieranie zdjęć? Jeżeli oddam głos, a ktoś później doda zdjęcie które mi się bardziej spodoba, to będę musiał go edytować (zakładam, że jest taka możliwość), więc i tak wszystkie głosy będzie można podliczyć dopiero po zamknięciu zbierania zdjęć.

Może narazie zostawmy otwarty temat zbierania zdjęć, a skupmy się na innych ważnych sprawach. Np. jaki będzie rozmiar kalendarza? Jak, przy obecnym punktowaniu, podzielić zdjęcia na 12 miesięcy(zakładam, że taki kalendarz chcemy). Chociaż ostanio rozmawiałem z Killem o możliwości zrobienia kalendarza ściennego(jednostronnego) i tam umieścić zdjęcia. Rozwiązuje to problem przypisywania zdjęcia do konkretnego miesiąca.

Czekam na wasz odzew w tej sprawie.

Ps. Tylko proszę nie piszcie postów w stylu "mi to wszystko jedno", " mi się każde rozwiązanie podoba" itd. to naprawdę nie ułatwia...
Killu - Wto Lis 17, 2009 00:31
:
Mi osobiście bardziej dopowiadała by koncepcja 12 kartek kalendarza... Lepiej posiedzieć kilka dni dłużej i zrobić coś ciekawszego... Ale pytanie: jakie są koszta realizacji poszczególnych opcji?
Skorpionwr - Wto Lis 17, 2009 23:42
:
Zrobienie kalendarza planszowego na pewno w zdecydowanie obniży koszty i chyba będzie bardziej czytelny. Wszystkie maszyny będą widoczne razem co oznacza, ze można podziwiać i zastanawiać się jednocześnie obserwując które ujęcie jest ładniejsze bo NTV-ki wszystkie są piękne :D

Wydaje mi się też, że na razie powinno zamieścić jedno zdjęcie jednego autora żeby była większa różnorodność. Tak pooglądałem sobie zdjęcia i wszystkie są piękne na swój sposób, gdzie główną rolę grają NTV-ki tylko w różnych ujęciach i miejscach.

Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam
pitervx - Sro Lis 18, 2009 00:30
:
Osobiście też jestem za takim dużym w formie plakatu :) Bylby podziwiany przez wiele lat na ścianie :D
Killu - Sro Lis 18, 2009 00:57
:
To ja może sprecyzuję, o co dokładnie mi chodziło...

Kalendarz w formacie A3 (zdjęcie w formacie A4, oraz kalendarz w formacie A4 pod zdjęciem). Kalendarz składał by się z 12 kartek (od lutego 2010 do stycznia 2011). Tak właśnie sobie pomyślałem, że wszyscy byli by zadowoleni, gdyby kalendarz rozpoczynał się stroną tytułową, na której moglibyśmy umieścić wszystkie zdjęcia z konkursu, zdjęcie grupowe z łojów, logo, czy co tam chcemy.

Ja był bym za stroną "tytułową", na której zawierało by się logo górujące nad wszystkimi zdjęciami z konkursu powklejanymi w kontrolowanym chaosie (coś jak zdjęcia w antyramie).